Meditatieweekend

Dit weekend staat in het teken van ons dagelijks leven

We laten de energie waaruit we op vrijdagavond in Denekamp aankomen niet achter ons, maar nemen deze mee het weekend in. Het vaak drukke en volle leven biedt niet altijd de mogelijkheden om te verkennen op welke manier we de boeddhistische levenslessen kunnen integreren in het leven van alledag.

Leraren: 
Mirjam Schild & Joost van den Heuvel Rijnders
Kosten: 
€ 190,- (alle deelnemers hebben een 1-persoonskamer) en vegetarische maaltijden. De begeleiding vindt plaats op basis van dana/donatie. De genoemde prijzen zijn voor voeding, verblijf, organisatie, administratie, enz. De begeleiders werken volledig op dana (gift) basis.
Aanvang: 
vrijdag, 9 november, 2018
Starttijd: 
inloop vanaf 19:00
Eind: 
zondag, 11 november, 2018
Eindtijd: 
ca 16:00
Gebouw: 
Huize Elizabeth
Plaats: 
Denekamp

Voor meer informatie en aanmelding:

Contact: 
Nellie Tankink
Organisatie: 
Inzichtmeditatie
E-mailadres: 
Tijdens dit weekend gaan we niet op zoek naar stilte en hoeven we ook niet het hele weekend te vertragen. Het is juist interessant om tijdens onze dagelijkse bezigheden in deze retraite, onze opmerkzaamheid te onderzoeken. Zo kunnen we bijvoorbeeld contemplatief kijken naar onze gewoonten, reactieve geest, grote en kleine thema’s die aanwezig zijn in ons leven. We nemen dus de tijd voor onderzoek. Onderzoek begint met een open mindset en interesse. Het opnieuw kijken naar het leven in al zijn facetten op het moment dat het zich aan je voordoet. Daarbij kunnen we ons laten inspireren door de boeddhistische zienswijze op het bestaan. Het Achtvoudige Pad van de Boeddha gaat immers niet alleen over intensieve meditatie, maar ook juist over hoe we omgaan met onze relaties en ons handelen in het leven van alledag. We hoeven deze leer niet klakkeloos over te nemen, maar we kunnen deze benutten als kijkwijzer naar onze eigen directe ervaringen. Zo komen we tot inzicht en helderheid in onze persoonlijkheid, maar zeker ook in algemeen menselijke kanten. Zo komen we tot meer inzicht en helderheid, naar onszelf, het leven en de anderen in ons leven. Dit weekend is geschikt voor beginners en wat meer ervaren beoefenaars van vipassana. Iedereen met een open mindset is welkom. <strong>Praktisch:</strong> Tijdens dit weekend wordt er niet gemediteerd volgens een strak schema, maar worden periodes van stilte afgewisseld met begeleide meditaties op een thema. Daarnaast oefenen we in mindful communiceren en maken we bewust geen groot onderscheid tussen het dagelijks leven en dit retraitesetting. <strong>Aanmelden</strong> Aanmeldformulier opvragen bij en ingevuld mailen naar Nellie Tankink: ntankink@hotmail.com N.B. Je aanmelding is pas geldig als de betaling en het aanmeldingsformulier binnen zijn. En de kosten over te maken op rekeningnummer NL69INGB0006595748 t.n.v. Joost van den Heuvel Rijnders o.v.v. Meditatieweekend Terug naar de markt 2018. Inhoudelijke vragen kan je mailen aan: Joost van den Heuvel Rijnders joost@inzichtmeditatie.com / T: 053-4785970 Mirjam en Joost zijn geïnspireerd door de teachings van Sayadaw U Tejanyia wiens benadering van meditatie zich o.a. kenmerkt door het opheffen van een scheiding tussen een retraite en het dagelijks leven zodat we een duurzame mindfulness ontwikkelen, die ook stand houdt in het volle leven van alledag. Dit thema komt ook terug in het boek van Joost ‘Terug naar de markt’ (Asoka 2017).
Deze activiteit staat onder leiding van:
Mirjam Schild

Mirjam Schild beoefent al jaren vipassana en heeft meerdere retraites in binnen en buitenland gedaan bij verschillende leraren. Daarnaast is zij mindfulness-en compassietrainer en psychotherapeut.
Meer info: www.swaabenschild.nl

Joost van den Heuvel Rijnders

Joost van den Heuvel Rijnders begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna drie jaar intensief in Birma en Nepal. In 2017 verscheen zijn boek ‘Terug naar de markt’ (Asoka) over het toepassen van het boeddhisme in het dagelijks leven. Meer info: www.inzichtmeditatie.com