Secular Dharma Retreat

Dhamma reflections & vipassana

Combining reflections on classical Pali discourses with the practice of mindful awareness, questioning and collectedness, this retreat will seek to uncover what lies at the heart of the Buddha’s teaching and ask how such ideas might be interpreted and put into practice in today’s increasingly secular and interdependent world.

Leraren: 
Martine and Stephen Batchelor
Taal: 
English
Kosten: 
€ 408 for a double room.
Aanvang: 
dinsdag, 23 oktober, 2018
Starttijd: 
19.30h (Bosoord centre is open from 17.00h)
Eind: 
zondag, 28 oktober, 2018
Eindtijd: 
After lunchtime
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Postcode: 
7371GE
Plaats: 
Loenen

Voor meer informatie en aanmelding:

Contact: 
Hans Gijsen
Telefoon: 
0620233245
Organisatie: 
SIM
Emailadres: 

The main language will be English. The programme involves formal meditation, meditation instructions, talks and discussions. In addition, there will be working meditation for about an hour each day.

Deze activiteit staat onder leiding van:
Martine Batchelor

Martine Batchelor woonde 10 jaar in Korea en was Zen-non bij meester Kusan. Haar belevenissen beschreef ze in het boek: Woman in Korean Zen. Ze is auteur van verschillende boeken, zoals Let Go: A Buddhist Guide to Breaking Free of Habits en meer recent The Spirit of the Buddha.
Meer info: www.stephenbatchelor.org

Stephen Batchelor

Stephen Batchelor werd in 1953 in Schotland geboren en studeerde in boeddhistische kloosters in India, Zwitserland en Korea. Hij was meer dan tien jaar monnik in zowel de Tibetaanse als de Zentraditie. Batchelor is mede-oprichter van het Sharpham College for Buddhist Studies and Contemporary Enquiry in Devon. Hij vertaalde onder meer de bekende Bodhicaryavatara van Shantideva (A Guide to the Bodhisattva’s Way of Life) en schreef verschillende boeken, waarvan de meeste ook in het Nederlands vertaald zijn. Recent is van zijn hand verschenen: Bekentenis van een boeddhistisch atheïst. Hij leeft en werkt, samen met zijn vrouw Martine, nu afwisselend in Engeland en Frankrijk. Samen leiden ze meditatieretraites over de gehele wereld.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”