Vipassana Herfst retraite 1

Vertrouwen op het niet weten

Vertrouwen en wijsheid: twee ondersteunende factoren voor het meditatie proces.
Wat is vertrouwen volgens de Boeddha en kan je vertrouwen op het niet-weten, zowel in je meditatieproces als in je dagelijks leven?
We gaan stevig gronden in de realiteit van dít moment en dan exploreren en zuiveren van lichaam en geest.
Een intensieve Vipassana retraite met begeleiding op basis van de methode van Mahasi Sayadaw. Deze retraite is onderdeel van de 'Sangha Metta Herfstretraite' maar kan goed als zelfstandige retraite gedaan worden. Het programma is geschikt voor beginners zonder enige retraite-ervaring maar kan ook door ervaren yogi’s gebruikt worden als opstart om daarna te blijven voor de volgende retraite. Er wordt door de begeleiding rekening gehouden met de verschillen in vaardigheid en ervaring van de yogi's.

Leraren: 
Henk van Voorst en Nynke Humalda
Taal: 
NL
Kosten: 
€ 424,-
Aanvang: 
maandag, 15 oktober, 2018
Starttijd: 
Inloop: 14:00, start 16:00uur
Eind: 
dinsdag, 23 oktober, 2018
Eindtijd: 
Na het middsagmaal ca. 13:00uur
Gebouw: 
ITC Naarden
Adres: 
Meentweg 9
Plaats: 
Naarden

Voor meer informatie en aanmelding:

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
0641365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha Metta
Deze activiteit staat onder leiding van:
Henk van Voorst

Henk van Voorst beoefent Vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi).
Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Nynke Humalda

Nynke Humalda (1954) is een lerares die de Dhamma grondig onderzoekt zowel in theorie als in de praktijk van de meditatie. Haar leraren zijn Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Door de keuze van leraar zijn, is de verbinding met Boeddha, Dhamma, Sangha gegroeid. Ze is betrouwbaar, eerlijk en hartelijk. Nynke ’s hart ligt bij retraites in omgaan met lijden en dood. Dit doet ze ook in het dagelijks leven als maatschappelijk werker/tekentherapeut en in het ‘zijn’ met stervenden. Door Insight Dialogue is de Dhamma een interpersoonlijke ervaring geworden met aandacht ook voor diversiteit. Insight Dialogue maakt de vormgeving van vipassana meervoudig.