Acht dagen vipassana retraite Terschelling

Ontwaken in de natuur, de natuur als leraar.

Het pad van de Boeddha nodigt ons uit om de hartgeest te openen en in vrede te zijn met onszelf, de natuur en met elkaar. In contact met wind, bomen, strand en de zee is er alle gelegenheid om ons te verwonderen en ons onderdeel te voelen van spontane veranderingsprocessen. In dit levensweb staat niets op zichzelf. Het ervaren van onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid kan onze medemenselijkheid doen ontwaken.

Begeleider(s): 
Marij Geurts en Chris Grijns
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Verblijf- en organisatie- kosten: éénpersoonskamer met eigen sanitair: € 965,-
Verblijf- en organisatie- kosten: tweepersoonskamer met eigen sanitair: € 824,-
Begeleiding is op basis van dana. Voor aanvang sturen we nog een mail met praktische informatie en informatie over dana.

Aanvang: 
zondag, 26 mei, 2024
Starttijd: 
De boot van 15.05 uur van Harlingen Stilte gaat in om 20.00 uur.
Eind: 
zondag, 2 juni, 2024
Eindtijd: 
14.00 uur. De boot vertrekt om 17.30 uur.
Gebouw: 
Volkshogeschool Terschelling
Adres: 
Badweg Hoorn 11
Plaats: 
Hoorn

Meer informatie

Contact: 
Chris Grijns

Meld je aan door het aanmeldingsformulier volledig in te vullen (meditatie ervaring?) en mail dit aan chris.grijns@gmail.com.
Je ontvangt een welkomstmail met het verzoek de aanbetaling van € 200,- te doen. Ook zit daar de informatieflyer bij.
Op 12 april vragen we je de rest van het bedrag over te maken.

Deze retraite wordt begeleid door:
Marij Geurts
Marij Geurts begon haar meditatie pad in 1983 met zen meditatie. Vanaf 1998 beoefende ze intensief vipassana meditatie. Zij praktiseerde en studeerde bij verschillende leraren in Europa, Myanmar en USA en was werkzaam als MBSR trainer, o.a. voor docenten en leidinggevenden in onderwijs en gezondheidszorg. Sinds 2010 begeleidt zij retraites. Zij was kerndocent in de 2 jarige Dhamma Verdiepings Cursus. Nu begeleidt Marij in Nijmegen meditatie-groepen, weekends en cityretreats. Ze maakt vanaf het begin deel uit van het lerarencollectief Vipassana Nu. Voor meer info zie www.marijgeurts.nl.
Chris Grijns
Chris Grijns beoefent vanaf 1993 vipassana meditatie en is vele leraren in Nederland, Engeland, Frankrijk, Amerika, Myanmar en Thailand dank verschuldigd. Ze maakte ook kennis met de Zen Chán traditie. Sinds 2019 lid van het Vipassana.Nu- leraren collectief. Zij rondde het Committed Practitioners Program af van Bodhi College. Chris begeleidt meditatie groepen en weekend retraites in Amsterdam en sinds 2017 langere retraites op diverse locaties. Chris is auteur van het boek ‘Adempauze, mindful aan het werk’. Meer info op https://mindfulwerken.nl/
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.

Medisch/psychische factoren kunnen de meditatiepraktijk beïnvloeden en vice versa. Als u deze vraag met JA beantwoord zal de organisator hierover contact met u opnemen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.