Anapanasati retraite

Concentratiemeditatie in dienst van Vipassana

Het onderricht tijdens deze retraite zal gaan over de ontwikkeling van concentratie gebruik makend van de ademhaling als primair meditatie object. De dagelijkse instructie bijeenkomst is bedoeld om de deelnemers te introduceren in de beoefening van concentratie meditatie en zal op systematische wijze de vaardigheden helpen ontwikkelen die kunnen leiden tot de mentale absorptie staat van Jhana. De Dhammatalks zullen onderwerpen behandelen die de groei van wijsheid en inzicht bevorderen.

This retreat is fully booked!
Leraren: 
Shaila Catherine
Taal: 
Engels
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 520; 8 nachten). Een tentplaats is € 10,- goedkoper per overnachting. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar.
Aanvang: 
zaterdag, 27 juli, 2019
Starttijd: 
16.00 uur, inloop vanaf 14.00 uur
Eind: 
zondag, 4 augustus, 2019
Eindtijd: 
Na de lunch (13.00) uur.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Deze stilte retraite is bedoeld voor ervaren yogi’s die al een zekere vaardigheid hebben ontwikkeld in het werken met de hindernissen en mindfulness of inzicht beoefening.
Er zijn sessies met zit- en loopmeditatie, dhamma onderricht, vraag en antwoord sessies en groeps- en individuele gesprekken met de leraar.

Voorwaarden:
Om mee te mogen doen moet je minstens drie meditatie retraites voltooid hebben. Bovendien wordt je verzocht van te voren Shaila’s boek, Focused and Fearless gelezen te hebben en ook de Anapanasati Sutta te lezen.
(Majjhima Nikaya 118, http://www.sleuteltotinzicht.nl/m118.htm en in het engels. https://suttacentral.net/mn118/en/bodhi ).

Aanwezigheids verzoek:
De deelnemers worden met nadruk verzocht om aanwezig te zijn bij de start van de retraite en pas te vertrekken bij het einde van de retraite. Kom aub niet te laat en vertrek niet voortijdig.
Deze retraite is volgeboekt. Er is een wachtlijst.

Deze cursus wordt geleid door:

Shaila Catherine mediteert sinds 1980. Bij elkaar heeft ze meer dan acht jaar gezeten tijdens intensieve meditatie retraites. Ze geeft les sinds 1996, in de VS en internationaal. Shaila heeft meerdere jaren gestudeerd met meditatie meesters in India, Nepal en Thailand, heeft een heel jaar intensieve meditatie gedaan met de focus op concentratie en Jhana en heeft o.a. de boeken 'Focused and Fearless' en 'Wisdom Wide and Deep: A Practical Handbook for Mastering Jhana and Vipassana' geschreven. Shaila Catherine mediteert sinds 2006 onder leiding van Pa-Auk Sayadaw, ze heeft dit laatste boek geschreven om zijn traditonele benadering van meditatie-training toegankelijk te maken voor meditatie-beoefenaren uit het westen.

Retraite organisatie: Henk van voorst