Cityretreat met Zr. Viranani

Liefde en wijsheid in tijden van verdeeldheid

Graag nodigen we jullie uit voor een cityretreat met Zuster Virañani. In deze retraite is er de gelegenheid om zowel vipassana- als mettameditatie te beoefenen.
Beide helpen ons om enerzijds de hart-geest te zuiveren en anderzijds met een houding van mildheid en wijsheid in het leven te staan. De retraite beoogt een brug te zijn tussen de formele meditatie en het dagelijks leven.

Leraren: 
Zuster Virañani
Taal: 
Engels
Kosten: 
€60,- (krappe beurs €50,-). Dit bedrag dekt de kosten voor de accommodatie, koffie/thee, soep en fruit. Vanaf de tijd van de Boeddha wordt meditatie-onderricht gezien als een vrijwillige daad van vrijgevigheid. Dit wordt dana genoemd. Aan het einde van de retraite is er gelegenheid om zelf vrijgevigheid te beoefenen. Op vrijwillige basis kan dana gegeven worden aan de leraar, die geen andere inkomsten heeft dan wat haar gegeven wordt.
Aanvang: 
zondag, 24 mei, 2020
Starttijd: 
10:00. Er is een dagelijks programma. Zie 'extra informatie' hier beneden voor de exacte tijden van dag tot dag. De deelnemers slapen thuis of elders.
Eind: 
zaterdag, 30 mei, 2020
Eindtijd: 
16:00 uur.
Gebouw: 
Jewel Heart, Asangazaal (1e etage)
Adres: 
Hatertseveldweg 284
Postcode: 
6532 XX
Plaats: 
Nijmegen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Aisha Pamuditha

Wat is een Cityretreat?
De Cityretreat, ofwel stadsretraite, geeft je de gelegenheid om vipassana- en mettameditatie te beoefenen, terwijl je thuis of ergens anders slaapt en overdag je eigen bezigheden hebt. Zo krijg je de mogelijkheid om de formele meditatie te integreren in je dagelijks leven. Daarom is het aan te bevelen om tijdens deze retraite-week geen extra activiteiten te plannen, zodat je zo veel mogelijk in de sfeer van opmerkzaamheid kunt blijven. Het is de bedoeling dat je aan alle programmaonderdelen meedoet. In uitzonderlijke gevallen kan hiervan afgeweken worden. Geef dit alsjeblieft aan bij je aanmelding. We vragen je dan de gemiste uren thuis te mediteren

Het programma omvat zit- en loopmeditaties. Iedere dag is er een begeleide meditatie, een Dhamma-lezing of een meditatieve reflectie en er is gelegenheid tot vragen stellen. De meditatiebegeleiding en Dhamma-talks zijn volledig in het Engels.

Dit zijn de tijden van de retraite:
Zondag 24 mei: 10.00 tot 16.30 uur (Zaal opent om 9.30)
Maandag 25 mei: 19.30 tot 21.45 uur (Zaal opent alle avonden om 19.00 uur)
Dinsdag 26 mei: 19.30 tot 21.45 uur
Woensdag 27 mei: 19.30 tot 21.45 uur
Donderdag 28 mei: 19.30 tot 21.45 uur
Vrijdag 29 mei: 19.30 tot 21.45 uur
Zaterdag 30 mei: 10.00 tot 16.30 uur

Deze cursus wordt geleid door:
Zr. Virañani

Zuster Virañani, een boeddhistische non en oorspronkelijk afkomstig uit de VS , is diep geworteld in de boeddhistische leer door beoefening, studie en het doorgeven van de Dhamma. Ze heeft vele jaren gemediteerd, o.a. in de Birmese traditie van Mahasi Sayadaw en de Thaise woud-traditie. Daarnaast heeft ze gewerkt bij de Insight Meditation Society (IMS) in de VS. In Myanmar, waar zij veel verblijft, is ze verbonden aan een gerenommeerd meditatiecentrum (Chanmyaymyaing van U Indaka Sayadaw).
Op vele plekken in de wereld begeleidt ze meditaties. Ze is zeer kundig in het begeleiden van metta- (liefdevolle vriendelijkheid) en vipassana-meditatieretraites als complementaire beoefeningen.