Compassie - inspiraties, oefening, stromingen en terug naar je hart!

Dag over compassie Amsterdam

Het pad van ontwaken is betegeld met compassie en wijsheid. Zonder compassie kunnen we het wel schudden, dan kunnen boosheid en onverschilligheid de overhand nemen, zowel jegens onszelf als naar andere levende wezens. In alle Boeddhistische tradities wordt compassie op een eigen manier verbeeldt. Deze dag brengt de inspiraties van vroeger en nu, oefeningen en aandacht voor de vraag: hoe gaan we verder 'terug naar hart'?

Begeleider(s): 
Riët Aarsse, Riëtte van der Plas, Eveline Brandt
Taal: 
NL
Kosten: 

25 euro

Aanvang: 
zondag, 6 februari, 2022
Starttijd: 
10 uur
Eind: 
zondag, 6 februari, 2022
Eindtijd: 
16 uur
Gebouw: 
Taichi centrum
Adres: 
Kerkstraat 441
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Riët Aarsse
Organisatie: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

Tijdens deze dag zullen we ingaan op de rol van compassie voor verdieping en bevrijding in onszelf en laten we de inspiraties uit de verschillende tradities langskomen. Korte introducties van een compassieheldin/held worden gevolgd met uitwisseling, gezamenlijk onderzoek en een beoefening uit de betreffende traditie.
En..
Om het niet bij deze dag te laten, zal Eveline Brandt vertellen over het onlangs uitgebrachte boek: ‘Terug naar het hart, compassie in het dagelijks leven,’ dat zij en Joost van den Heuvel Reijnders schreven. Hoe gaan we met compassie verder? Staat er iets in de weg?
Deze dag wordt begeleidt door Riëtte van de Plas en Riët Aarsse met Eveline Brandt als gast.
Eveline Brandt is auteur van 'Terug naar het hart, compassie in het dagelijks leven' dat zij samen met Joost van den Heuvel Reijnders schreef. Eveline is mindfulness- en compassietrainer en beoefent vipassana-meditatie. Na een lange werkzame periode in de journalistiek schoolde zij zich sinds 2010 om en sindsdien geeft zij met hart en ziel cursussen en vervolg- en verdiepingstrainingen op het gebied van mindfulness, zelfcompassie en boeddhisme.

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Riët begeleidt inzichtmeditatie, mettameditatie en Insight Dialogue en geeft verdiepingscursussen. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en aangesloten bij het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu. Daarnaast is ze leraar Insight Dialogue - mediteren in interactie - en ondersteunt ze mensen op hun pad.
Riëtte van der Plas
Riëtte is sinds 1992 student van Chökyi Nyima Rinpoche. Hij leerde me wat het betekent liefdevol en vriendelijk te zijn naar jezelf en naar anderen. Het was niet makkelijk een boeddhistisch pad te volgen, in een tijd dat weinig mensen van meditatie hadden gehoord, maar boeddhisme bleek voor mij een gereedschapskist, waar ik in mijn dagelijks leven uit kan putten. Riëtte is mede-oprichter van het Dharmahuis, een meditatie gemeenschap in de Tibetaanse traditie. Ook geeft ze les in meditatie en mindfulness aan kinderen, jongeren en volwassenen.