De adem als gids

Weekendretraite

Dit weekend zetten we de adem in het centrum van onze belangstelling. Hoe kun je de adem als gids benutten.
Deze weekendretraite is geschikt voor zowel beginners als gevorderden op het meditatieve pad.

Begeleider(s): 
Wibo Koole
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Tijdens het weekend zorgen wij voor thee, koffie en sap of water. Voor een lunch zorg je zelf.
Als tegemoetkoming in de kosten van de huur en administratie vragen we je om een bijdrage van 75 euro, over te maken bij je inschrijving.
De begeleider werkt op basis van dana. Tijdens het weekend zal een danabox aanwezig zijn.

Aanvang: 
vrijdag, 24 januari, 2025
Eind: 
zondag, 26 januari, 2025
Eindtijd: 
• Vrijdag 24 januari: 19:00 tot 21:30 uur. • Zaterdag 25 januari: 09:30 tot 17:30 uur (geen avondsessie). • Zondag 26 januari: 09:30 tot 16:30 uur.
Gebouw: 
De Ruimte
Adres: 
Weesperzijde 79A
Postcode: 
1091EJ
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Wibo Koole
Telefoon: 
0622705153

De Boeddha sprak een aparte tekst uit over ademen, de Ānāpānasati-sutta genaamd. In dit weekend kijken we met eenvoudige instructies hoe je de adembeweging kunt benutten in je meditatiepraktijk. We oefenen met vier
manieren van ademmeditatie: tot rust komen, minder reactief zijn, de aandacht te richten, en de realiteit onder ogen zien. Daarnaast plaatsen we de ademmeditatie in korte reflecties in de historische context van het vroege boeddhisme aan de hand van het werk van Bhikkhu Anālayo en zijn betekenis voor ons leven in deze tijd. De adem als gids naar een gezond en sociaal betrokken leven.

Deze retraite wordt begeleid door:
Wibo Koole
Wibo Koole beoefent en bestudeert Inzichtmeditatie, seculier boeddhisme en zen sinds het begin van deze eeuw. Zijn leraren daarbij zijn Frits Koster, Stephen Batchelor en Nico Tydeman. In 2022 voltooide hij het Bodhi College Teacher Training Programma. Hij nam deel aan talrijke stilteretraites van een week, of langer. In het dagelijks leven is hij executive coach, managing director van Awaris Nederland, een trainingsorganisatie voor mindful verandering in organisaties. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.