SIM-retraite: De natuur als mijn meditatieleraar

Vipassana Meditatie Retraite

In deze retraite speelt het contact met de natuur een belangrijke rol in het meditatieproces. We willen nagaan in hoeverre we de natuur als onze meditatieleraar kunnen gaan ervaren om zo tot een verdiepend effect van ons meditatieproces te komen.

This retreat is fully booked!
Begeleider(s): 
Dingeman Boot
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€637 + dana
Aanvang: 
zondag, 9 augustus, 2020
Starttijd: 
20:00 uur
Eind: 
zondag, 16 augustus, 2020
Eindtijd: 
13:00 uur
Gebouw: 
Bregje
Adres: 
Badweg Hoorn 11
Postcode: 
8896 KC
Plaats: 
Hoorn - Terschelling

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Ria van Puffelen
Telefoon: 
038-4538952 - 0633809158
Organisatie: 
Pannananda

In deze retraite speelt het contact met de natuur een belangrijke rol in het meditatieproces. We willen nagaan in hoeverre we de natuur als onze meditatieleraar kunnen gaan ervaren om zo tot een verdiepend effect van ons meditatieproces te komen. Zo gaan we voor het ontbijt naar het stand om daar aan de waterlijn alleen maar aanwezig te zijn en de verschillende onderdelen van de natuur in alle openheid op ons af te laten komen. We doen daar yogaoefeningen, loop- en zitmeditatie. Je wordt uitgenodigd om de middag individueel zelf in te vullen op een manier die aansluit op je meditatieproces. Het programma vermeld verder: loop- en zitmeditatie, mantra’s zingen, persoonlijke gesprekken (interviews) en dagelijks een dhammalezing.

Deze retraite wordt begeleid door:
Dingeman Boot

Dingeman volgde een opleiding tot yogadocent en gaf yogalessen. Sedert 1983 beoefent hij vipassana meditatie. Hij mediteerde langere tijd onder leiding van Oosterse- en Westerse leraren. In Birma was hij gedurende 14 maanden monnik. In zijn yoga-meditatie centrum Pannananda in Zwolle verzorgde hij 20 jaar lessen yoga-meditatie. Sedert 1996 begeleidt hij retraites en maandelijks geeft hij satsang op de zaterdagmorgen.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”