De Paramis

Studie en praktijkprogramma

Met de mogelijkheid om individuele beoefening te koppelen aan kleine studiegroepen biedt Sangha Metta de gelegenheid om boeddhistische studie en praktijk te combineren met het ontwikkelen van spirituele vriendschappen. We zetten de lijn uit de voorgaande jaren door met een onderwerp uit de boeddhistische filosofie dat zich bij uitstek leent voor toepassing in het dagelijks leven: de Paramis.
De tien volmaaktheden waar we het over hebben zijn: Vrijgevigheid (Dana), Deugdzaamheid (Sila), Verzaking (Nekkhamma), Wijsheid (Panna), Vastberadenheid (Virya), Geduld(Khanti), Eerlijkheid (Sacca), Volharding (Aditthana), Liefdevolle vriendelijkheid (Metta) en Gelijkmoedigheid (Upekkha)

Leraren: 
Jotika Hermsen, Inez Roelofs, Michael Verlouw, Nynke Humalda
Taal: 
NL
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op dana basis. De basiskostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten bedraagt € 65 per overnachting. € 260,-voor de hele retraite, 4 nachten. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wilt geven voor je deelname aan deze retraite. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van dana (vrijwillige gift).
Aanvang: 
zondag, 3 februari, 2019
Starttijd: 
16.00 uur, vanaf 14.00 uur inloop.
Eind: 
donderdag, 7 februari, 2019
Eindtijd: 
Na de lunch / 13:00u
Gebouw: 
Internationaal Theosofisch Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
0641365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha Metta

Na de aanmelding ontvangt u een uitgebreide beschrijving van de literatuur, die aan bod komt in het programma. Net als in de voorgaande jaren bestaat het Sangha Metta Studie en Praktijk uit meerdere studiegroepen, twee retraites (die deels in stilte verlopen) en tussentijds opdrachten en leessuggesties. De retraites zijn ook bijzonder geschikt voor beginners en voor mensen met een Mindfulnessachtergrond. Meditatie ervaring is wel gewenst.

Deze cursus wordt geleid door:
Jotika Hermsen

Jotika Hermsen, in haar arbeidzaam leven, docente theologie en agogie, heeft vele jaren geleefd als katholieke non en is in 1992 ingewijd als boeddhiste met acht leefregels. Sindsdien begeleidt ze boeddhistische retraites in binnen-en buitenland. Ze is verantwoordelijk voor de retraites van Sangha Metta

Inez Roelofs

Inez Roelofs (1943) werd na een leerschool van ongeveer vijftien jaar dhamma beoefening, als kok en organisator bij Sangha Metta werd Inez assistent leraar en leraar. In haar werkzame leven was ze therapeut, supervisor en trainer. Ze is praktisch, humoristisch en direct. Ze vertrouwt op de directe ervaring. Metta en diversiteit zijn haar dierbaar. Ze begeleidt naast Vipassana ook themaretraites zoals, vrouwen die regie nemen, ouder worden, leven dood en bevrijding. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen. Eerw. Sujiva en Gregory Kramer. Ze is ook Insight Dialogue begeleider en deze meditatie in relatie, verdiept haar vaardigheid om de dhamma in het dagelijkse leven te integreren.