De 'werkelijkheid' van het bestaan

Vipassana retraite, deel 3.

De 'werkelijkheid' van het bestaan.
Het ‘aan den lijve’ ervaren van de grond- karakteristieken van het bestaan laat geen ruimte voor twijfel.Een intensieve vipassana retraite op basis van het onderzoeken van de overeenkomsten en verschillen tussen concentratie en inzicht. Deze retraite is onderdeel van de 'Sangha Metta Winterretraite' maar kan goed als zelfstandige retraite gedaan worden.
Voor ervaren en niet zo ervaren yogi’s. Er wordt door de begeleiding rekening gehouden met de verschillen.

Leraren: 
Henk van Voorst en Nynke Humalda
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor het hele weekend, 8 nachten is dat € 520,-) Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). Op de laatste retraitedag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers.
Aanvang: 
dinsdag, 28 januari, 2020
Starttijd: 
16.00 uur. Inloop 14.00 uur.
Eind: 
woensdag, 5 februari, 2020
Eindtijd: 
13.00 uur, na de lunch.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Bij deze retraite kom je op een gedeeld, tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar.
Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Deze cursus wordt geleid door:
Henk van Voorst

Henk van Voorst beoefent vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi). Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Meer informatie: Vipassana Utrecht.

Nynke Humalda

Nynke Humalda mediteert sinds 1988, eerst bij Mettavihari, Frits Koster en Jotika Hermsen. Ze is sinds 2006 actief bij Sangha Metta. Inspiratiebron is de dhamma en speciaal het thema vergankelijkheid. Ze begeleidt bijvoorbeeld de retraite Leven, dood en bevrijding. Meditatie in dialoog (Insight Dialogue) is voor haar van grote waarde. Haar leraren zijn, naast Jotika Hermsen, Eerw. Sujiva, Henk van Voorst, Bart van Melik, Gregory Kramer en Zr. Virañani. Nynke begeleidt (zit)groepen in Leiden.

Meer informatie: https://vipassanameditatieleiden.nl