Hemelvaart retraite

Milde aandacht

Tijdens deze stilte periode cultiveren we vriendelijke aandacht en oefenen we opmerkzaam te zijn. Milde aandacht begint met de bereidheid je open te stellen voor wat je ervaart, wetend wat je ervaart, zonder die ervaring te willen veranderen. We ontwikkelen mildheid door te oefenen vanuit een welwillende, ontvankelijke houding: alles mag er zijn, geen ervaring sluiten we buiten.

Begeleider(s): 
Ria Kea en Chris Grijns
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

De kosten voor het verblijfsarrangement bedragen € 520,00 op basis van een éénpersoons kamer.
Als je graag mee wilt doen, maar de hoogte van de deelnamekosten vormen een belemmering, dan kun je contact opnemen met de voorzitter van het SIM: voorzitter@simsara.nl.

Aanvang: 
dinsdag, 24 mei, 2022
Starttijd: 
15:00
Eind: 
zondag, 29 mei, 2022
Eindtijd: 
14:00
Gebouw: 
De Weijst
Adres: 
Pater Petrusstraat 21
Postcode: 
5423 SV
Plaats: 
Handel

Meer informatie

Contact: 
Ria Kea
Emailadres: 
Deze retraite wordt begeleid door:
Ria Kea
Ria beoefent Vipassana en mettameditatie sinds 1998 bij Oosterse en Westerse leraren,onder andere bij Frits Koster en Jotika Hermsen. Vanaf 2008 volgt zij 6-8 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong, Sky Dawson. (IMS en Forest Refuge in Amerika). Sinds 2015 bij Patricia en Charles Genoud, die Vipassana en Metta meditatie combineren. Zij begeleidt wekelijkse meditatieavond/weekenden in Amsterdam.
Chris Grijns
Chris beoefent Vipassana meditatie sinds 1990 bij Christina Feldman, Jotika Hermsen, Frits Koster, Carol Wilson, Patricia en Charles Genoud en volgde langere retraites in Thailand en Birma. Chris heeft een praktijk als mindfulnesstrainer, compassietrainer en biedt Vipassana introductiecursussen en Mettameditatie aan via AIM. Ook werkt ze twee dagen in de gezondheidszorg. Ria en Chris maken deel uit van Amsterdam Inzicht Meditatie en het collectief Vipassana Nu.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”
Tenslotte weet ik dat ik deelneem onder de Algemene Voorwaarden die gelden voor SIM retraites.