Hier en nu ervaren.

Vipassana voor beginners, winterretraite deel 1

Hier en nu ervaren.
Het ontwikkelen van opmerkzaamheid en het ontdekken van mogelijkheden is het thema van dit eerste deel van de winterretraite. Je kunt kennismaken met een intensieve Vipassana retraite met begeleiding in de vorm van individuele korte voortgangsgesprekken, groeps gesprekken, begeleide meditatie, intensieve meditatie instructie en dagelijks een zgn. Dhammatalk, een lezing over een thema uit de theoretische achtergrond van Boeddhistische meditatie.

Leraren: 
Henk van Voorst en Simin Abravesh
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta De basis kostprijs van deze retraite (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedraagt € 65 per overnachting. (voor het hele weekend, 4 nachten is dat € 260,-) Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding en het werk van de vrijwilligers zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). Op de laatste retraite dag is het mogelijk te geven aan leraren en vrijwilligers.
Aanvang: 
donderdag, 16 januari, 2020
Starttijd: 
16.00 uur. Inloop vanaf 14.00 uur.
Eind: 
maandag, 20 januari, 2020
Eindtijd: 
13.00 uur. Na de lunch.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Deze retraite is onderdeel van de 'Sangha Metta Winterretraite' maar kan goed als zelfstandige retraite gedaan worden.
Het programma is bedoeld voor beginners zonder enige retraite-ervaring maar kan goed door ervaren mensen gebruikt worden als opstart om daarna te blijven voor de volgende retraite.
Er wordt door de begeleiding rekening gehouden met de verschillen in vaardigheid en ervaring van de yogi's.
Bij deze retraite kom je op een gedeelde, tweepersoonskamer. Alleen bij Noodzaak zijn tien eenpersoonskamers beschikbaar. Is er een reden waarom je een kamer alleen nodig hebt, geef dat dan aan op je registratie formulier.

Deze cursus wordt geleid door:
Henk van Voorst

Henk van Voorst beoefent vipassana meditatie sinds 1976. Eerst een retraite in Kandubodha (Sri Lanka) met U Seevali thera, (Mahasi). Meteen daarna een 10-daagse retraite met Goenka in Igatpuri (India). In Nederland leerling van de eerwaarde Mettavihari, (Mahasi). Onderricht van vele aziatische en westerse leraren. Op dit moment zijn leraren, Bhante Sujiva, brother Dassana (beide Mahasi) en Shaila Catherine (Pa Auk en Mahasi). Waarvan Bhante Sujiva de belangrijkste is.

Meer informatie: Vipassana Utrecht, Sangha Metta.

Simin Abravesh

Simin Abravesh ( 1960 )is een meditatielerares, die diep verbonden is met de Dhamma met name de Patticca Samupada en Abbhidhamma. Ze is afkomstig uit Iran en van daar uit ook verbonden met de Perzische mystiek. Als maatschappelijk werker werkt ze in een opvanghuis voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Sinds 2 jaar is ze na een lange voorbereiding leraar geworden bij Sangha Metta. Ze is praktisch, gastvrij en flexibel. Haar meditatieleraren zijn Jotika Hermsen, Zr. Viranani, Phyllis Hicks . Ze begeleid naast Vipassana ook Mettaretraites en is actief verbonden met Insight Dialogue. Haar laatste stap is het leiding geven aan een retraite over dhamma en diversiteit.