Innerlijke stilte in een woelige wereld

Inzichtmeditatie retraite

"Als je geest net zo stevig wordt
Als een rots en niet meer beeft
In een wereld waar alles beeft,
Zal je geest je grootste vriend zijn
En zal er geen lijden op je pad komen."
Theragatha

Social media, email, krant, tv: er komt er veel nieuws op ons af. Het is niet eenvoudig om wijs om te gaan met de stromen van informatie in een snel veranderende wereld. En ook in onze eigen levens hebben we allemaal te maken veranderingen, met blijde en verdrietige gebeurtenissen.
Hoe kunnen we hier zinvol mee omgaan? Hoewel er in de tijd van de Boeddha natuurlijk geen internet was, zijn de lessen van de Boeddha ook op onze wereld van toepassing. Deze lessen kunnen ons helpen om te zijn met wat er is en contact te maken met onze innerlijke stilte, ook in roerige tijden.

We oefenen een vriendelijk gewaarzijn van wat zich voordoet in ons lichaam en onze geest. We doen dit volgens de eenvoudige, eeuwenoude aanwijzingen van de Boeddha. Inzichtmeditatie leidt naar kalmte en bevrijdende inzichten, ook in onze veranderende snelle wereld.

De retraite verloopt in stilte. Elke dag is een ritmisch en ontspannen afwisselen van zitmeditatie, loopmeditatie en informele meditatie. We sluiten elke dag af met vriendelijkheids meditatie. Gedurende de retraite zijn er korte lezingen, momenten van uitwisseling en kunnen vragen worden gesteld. Inzichtmeditatie is voor iedereen.

Leraren: 
Riët Aarsse
Taal: 
Nl
Kosten: 
Er zijn 3 tariefgroepen, afhankelijk van wat je kan betalen. Het loopt van 169 tot 230 euro. zie de website van het klooster.
Aanvang: 
vrijdag, 5 april, 2019
Starttijd: 
10.30 uur
Eind: 
zondag, 7 april, 2019
Eindtijd: 
16.00 uur
Gebouw: 
Klooster Huissen
Plaats: 
Huissen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Jan de Ridder
E-mailadres: 

Aanmelden kan via de website van het Klooster. Zie hierboven.

Deze cursus wordt geleid door:
Riët Aarsse

Riët Aarsse was de afgelopen jaren half time in Azië voor beoefening, studie van de boeddhistische psychologie en dhamma service. In Nederland begeleidt ze meditatie, geeft ze cursussen en organiseert ze retraites voor verschillende sangha's. Haar beoefening is gefundeerd in vipassana vanuit de Mahasi traditie, en heeft zich verbreed en verdiept met mettameditatie en Insight Dialogue. Ze heeft lange retraites gevolgd bij westerse en oosterse leraren. Mediteren en haar ervaring en kennis delen, is diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma kan brengen in en tussen mensen. De lessen van de Boeddha vertaalt ze op een heldere wijze naar het leven in het westen. Ze is initiatiefnemer van Amsterdam Inzichtmeditatie.