Intentie is Alles

Inzichtmeditatie retraite

Aan het begin van het nieuwe jaar is er vaak de neiging om goede voornemens te maken. Een ander woord voor voornemen is intentie. Volgens de Boeddha is onze intentie bepalend voor het ervaren van vrijheid en tevredenheid. Alles wat we doen, zeggen en denken heeft een effect. Dit effect wordt vooral bepaald door onze intentie achter het handelen.
Welke rol speelt intentie in ons leven en hoe kunnen we heilzame intenties cultiveren om meer rust en tevredenheid te ervaren in ons leven?

Leraren: 
Bart van Melik met assistentie van Riët Aarsse
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De kosten voor dit weekend bedragen 190 euro voor een 2-pers kamer en 220 euro voor een 1-pers. kamer. Dit omvat alle maaltijden en huisvesting. Dit is exclusief dana, een gift, aan de begeleiders. Inschrijving voor deze retraite vindt plaats door het aanmeldformulier in te vullen of door een mail te sturen naar simretraite@gmail.com. En door het inschrijfbedrag over te maken op NL72 TRIO 0338 4690 87 t.n.v. Stichting Inzichts Meditatie te Ezinge onder vermelding: retraite 3-5 jan 2020 Je wordt verzocht daarbij je naam te vermelden wanneer deze niet overeenstemt met de tenaamstelling van de rekeninghouder. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de betalingen.
Aanvang: 
vrijdag, 3 januari, 2020
Starttijd: 
registratie vanaf 16 uur, avondmaal om 18 uur, start programma 19.30 uur.
Eind: 
zondag, 5 januari, 2020
Eindtijd: 
16.00 uur.
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Plaats: 
Loenen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Sylvia van Duynhoven/Gerianne Terlouw

Aan het begin van het nieuwe jaar is er vaak de neiging om goede voornemens te maken. Een ander woord voor voornemen is intentie. Volgens de Boeddha is onze intentie bepalend voor het ervaren van vrijheid en tevredenheid.
Alles wat we doen, zeggen en denken heeft een effect. Dit effect wordt vooral bepaald door onze intentie achter het handelen.
In deze retraite gaan we onderzoeken welke rol intentie speelt in ons leven en hoe we heilzame intenties kunnen cultiveren om meer rust en tevredenheid te ervaren. Verder zullen we oefenen met de lessen van de Boeddha over Wijze Intentie.

Beginners en gevorderden zijn van harte welkom om op een ontspannen een wijze zienswijze op het leven te ontwikkelen. Deze zienswijze kunnen we alleen ontwikkelen met de steun van vriendelijke aandacht voor onze ervaring in het huidige moment.
Een groot deel van de retraite zullen we in sociale stilte doorbrengen. Stilte ondersteunt het proces om dichter bij onszelf te komen. Er zullen instructies en lezingen zijn om vriendelijke aandacht te beoefenen bij alle mogelijke activiteiten. Ook is er ruimte om in kleine groepjes te reflecteren over jouw ervaringen met Riët en Bart.

Deze cursus wordt geleid door:
Bart van Melik

Sinds 2009 onderwijst Bart van Melik meditatie met speciale aandacht voor diverse gemeenschappen. Hij brengt de oefening naar gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en scholieren op openbare scholen in New York City. Bart is gepassioneerd in het ondersteunen van mensen om nieuwe manieren te vinden om met de stress van het leven om te gaan.

Riët Aarsse

In 2010 kwam Riët in contact met vipassana en in 2012 met Insight Dialogue. Zij is gegrepen door de wijsheid van de dhamma, de leer van de Boeddha, en geïnspireerd door de positieve veranderingen die de beoefening teweeg kan brengen in en tussen mensen. Meer info op www.amsterdaminzichtmeditatie.nl

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”