Insight Dialogue

Introductiecursus
Insight Dialogue is een vorm van inzichtmeditatie-in-interactie. Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Ook ontwikkelen zich allerlei inzichten die vreugde, verdieping en bevrijding kunnen brengen.
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De begeleiding is vanuit dana. Je kunt als deelnemer ook dana beoefenen door een bijdrage te geven aan de begeleiders.
Aanvang: 
maandag, 14 september, 2020
Starttijd: 
Van 19.30 tot 21.00 uur op maandagavonden: 14, 21 en 28 september, 5, 12 en 26 oktober, 2 en 9 november.
Eind: 
maandag, 9 november, 2020
Plaats: 
Online, via Zoom

Meer informatie

Contact: 
Riët Aarsse
Met Insight Dialogue (ID) cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we meditatie-in-relatie en contempleren we gezamenlijk over onderwerpen uit de Dhamma (de lessen van de Boeddha). Deze drie kernelementen vormen samen met de richtlijnen – of meditatie-instructies – de inhoud van het programma. De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken. We ontmoeten elkaar gedurende acht sessies online. Elke sessie wordt uitleg en instructie gegeven over een meditatierichtlijn, die we vervolgens oefenen en direct ervaren middels een dialoog over een bepaald onderwerp. Voorwaarden voor deelname Om deel te kunnen nemen is enige meditatie-ervaring vereist. Dit kan ervaring zijn met inzichtmeditatie (vipassana), mindfulness, dzogchen of andere methoden. Dit kan ervaring zijn door een regelmatige beoefening, cursussen of retraites. We vragen je om je te verbinden aan alle acht bijeenkomsten. Mocht dat door omstandigheden echt niet kunnen, neem dan svp vooraf contact met ons op (NLinsightdialogue@gmail.com). Beperkte ruimte Door de aard van de online oefening is er een maximum aantal deelnemers. Inschrijving vindt plaats op basis van wie het eerst komt. Na je aanmelding ontvang je informatie over het video chat programma Zoom en een link naar de online meditatieruimte. Dit wijst van zich vanzelf, maar als je hierin ondersteuning nodig hebt, helpen we je graag.
Deze retraite wordt begeleid door:
Simin Abravesh, Joyce Curnan, Marieke Duijvestijn, Riët Aarsse
De begeleiders zijn facilitators Insight Dialogue van het eerste uur in Nederland en onderdeel van het teacher development cohort van de Insight Dialogue Community.
AANMELDEN / CONTACT