Kerstretraite; Breng licht in je hart

Vipassana

BRENG LICHT IN JE HART!

De leer van de Boeddha is er op gericht om stapsgewijs meer innerlijke vrijheid te ervaren. Om vrijer te worden van conditioneringen en patronen. En om een liefdevol en open hart te ontwikkelen. Wanneer we door meditatie, contemplatie en activiteit gaan zien hoe oorzaak en gevolg werken en hoe de dingen werkelijk zijn ontwaken we. En ontwakend verbinden we ons diepgaand met het leven van alledag.

Leraren: 
Jotika Hermsen en Michael Verlouw
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Kosten: De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De kosten die Sangha Metta maakt per deelnemer (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedragen € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 130,- : 2 nachten). Totaal: E 390,- Je komt op een tweepersoonskamer. Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar in geval van noodzaak. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding (het onderricht door de leraar) en het werk van de vrijwilligers van Sangha Metta zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta (de vrijwilligers) stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.
Aanvang: 
zondag, 22 december, 2019
Starttijd: 
16.00 u./inloop vanaf 14.00 u.
Eind: 
zaterdag, 28 december, 2019
Eindtijd: 
13.00 na de lunch
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden & Christianne Moussault
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Deze stilte retraite heeft de beoefening van Inzicht (Vipassana) meditatie als basis.
Iedere dag is er een Dhammatalk en gelegenheid voor persoonlijk gesprek. In de ochtend worden er instructies gegeven en verder verloopt de dag in stilte, met loop- en zitmeditatie.
De condities van een goede accommodatie, goede voeding, goede temperatuur zijn rijkelijk aanwezig. Als begeleiding doen we ons best om een spirituele vriend(in) te zijn.
Omschrijving
Voor Beginners en Gevorderden
Kan worden voortgezet met de Oud en Nieuw Retraite

Deze cursus wordt geleid door:
Jotika hermsen

Jotika Hermsen, in haar arbeidzaam leven docente theologie en agogie, heeft vele jaren geleefd als katholieke non en is in 1992 ingewijd als boeddhiste met acht leefregels. Sinds die tijd begeleidt ze boeddhistische retraites in binnen- en buitenland. Ze is verantwoordelijk voor de retraites van Sangha Metta.

Michael Verlouw