Meditatiedag

Metta

De meditatiedag staat in het teken van Metta, een Pali-woord dat vaak wordt vertaald naar ‘Liefdevolle vriendelijkheid’. De intentie was dat zr. Virañani zelf, in Nederland, de meditatiedag zou verzorgen, maar vanwege de huidige situatie in Myanmar en ook de huidige corona-situatie is dat helaas niet mogelijk. We gaan het daarom zo proberen te doen dat zr. Virañani de dag via een livestream begeleidt en dat Gerjan Schoemaker assisteert.

Begeleider(s): 
Zuster Virañani, begeleid door Gerjan Schoemaker
Taal: 
Engels en Nederlands
Kosten: 

Vrijwillige bijdrage (dana). De donaties gaan geheel naar zuster Virañani.

Aanvang: 
zaterdag, 7 augustus, 2021
Starttijd: 
10 uur, inloop vanaf 9.30 uur.
Eind: 
zaterdag, 7 augustus, 2021
Eindtijd: 
16 uur.
Gebouw: 
De Terp, tevens online te volgen
Adres: 
Radewijnstraat 1
Plaats: 
Zwolle

Meer informatie

Contact: 
Gerjan Schoemaker

Zuster Virañani begeleidt de meditatiedag middels een live verbinding vanuit Myanmar. Dit wordt geprojecteerd op een scherm in de zaal. In de huidige situatie is er echter geen garantie op een goede internetverbinding in Myanmar. Mocht het onmogelijk blijken dat zij de dag begeleidt, dan Gerjan Schoemaker dat doen. We maken dan wel gebruik van eerder opgenomen lezingen door zr. Virañani.

De Terp biedt ruimte aan slechts een beperkt aantal deelnemers, zeker indien de 1,5 meter regel dan nog geldt.
Mede daarom hebben we de intentie om ook een livestream op te zetten. Of dit ook mogelijk is sterk afhankelijk van de internetverbinding op deze locatie wat we nog moeten testen. Dit gaan we daarom later pas bevestigen.

Graag aanmelden via de website van het Meditatie Instituut. https://meditatieinstituut.nl/event/metta-meditatiedag-met-zuster-virana...

Deze retraite wordt begeleid door:
zr. Virañani
Zij is dhammalerares uit de Verenigde Staten (Hawaii) en leeft als non in Myanmar. Ze heeft gemediteerd in verschillende tradities waaronder de Birmese traditie Mahasi Sayadaw, de Thaise woudtraditie en zij was verbonden aan de Insight Meditation Society in de VS.