Meditatiedag "Mildheid en Mindfulness" o.l.v. Frits Koster en Jetty Heynekamp

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Bijzondere meditatiedag met inzicht, verdieping en stilte

Deze dag combineert de kracht van stilte, mindfulness (opmerkzaamheid), inzicht (vipassana) & mildheid (metta). Er wordt onder begeleiding en in stilte gemediteerd volgens een gezamenlijk meditatieprogramma (zit-, loop- en ligmeditatie), ervaringen gedeeld en korte oefeningen gedaan.

Begeleider(s): 
Frits Koster en Jetty Heynekamp
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€ 57,50 / € 69,58 (met factuur)
Aanvang: 
zondag, 5 april, 2020
Starttijd: 
10.30 uur (inloop en installeren tussen 10.00 uur en 10.30 uur)
Eind: 
zondag, 5 april, 2020
Eindtijd: 
16.30 uur
Gebouw: 
Praktijk van Andere Blik, coaching, counseling, mindfulness & compassie
Adres: 
Vlinderweg 2
Postcode: 
2623 AX
Plaats: 
Delft

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Jacqueline Straus
Telefoon: 
06 3003 13 09
Organisatie: 
Andere Blik

Om uw meditatie en die van anderen zich gemakkelijker te laten verdiepen wordt u uitgenodigd om tijdens de dag niet te praten – tenzij het in het programma past – te lezen, te schrijven, te bellen of met een mobiele telefoon/laptop bezig te zijn.

Wanneer u de beginselen van meditatie in praktijk kunt brengen, bent u van harte welkom. Als u twijfelt, neemt u dan gerust contact op met Jacqueline.

Deze cursus wordt begeleid door:
Frits Koster

Frits Koster (geb. 1957) kwam in 1979 in aanraking met vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten in binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

Frits is inmiddels uitgetreden en woont in een klein dorp in Noord-Groningen. Hij werkt als mindfulness- en compassietrainer bij het Centrum Integrale Psychiatrie in Groningen en is verbonden aan opleidingsinstituten tot mindfulnesstrainer in Nederland en andere landen in Europa.

Samen met zijn vrouw Jetty Heynekamp organiseert Frits retraites op diverse locaties in Nederland. Frits is verbonden met een collectief van retraitebegeleiders die vipassana-meditatie faciliteren in Nederland.

Samen met psychiater Erik van den Brink heeft hij de cursus Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL) opgezet, als een vervolg voor mensen die de basiscursus Mindfulness gevolgd hebben en behoefte hebben aan een grotere mate van (zelf)compassie in hun leven.

Boeken en CD's
Frits Koster is auteur van de volgende boeken:
*‘Bevrijdend inzicht’ (1999)
*‘Stress: wat kan ik er zelf aan doen?’ (2002 – niet meer leverbaar),
*De audio-CD ‘Inzichtmeditatie’ (2003)
*‘Het web van wijsheid’ (2005)
*‘Basisprincipes vipassana-meditatie’ (2008)
*Het audioboek ‘Mildheid’ (2011 – i.s.m. Jetty Heynekamp)
*Het audioboek ‘Vier levensvrienden (2013 – i.s.m. Jetty Heynekamp en Erik van den
Brink).
Deze publicaties zijn verschenen bij uitgeverij Asoka. Via Silkwormbooks Thailand zijn de volgende boeken vertaald en uitgegeven in het Engels:
*‘Bevrijdend inzicht’ wordt uitgegeven als ‘Liberating Insight’
*‘Stress: wat kan ik er zelf aan doen?’ wordt uitgegeven als ‘Buddhist meditation in Stress Management’.
*‘Het web van wijsheid’ wordt uitgegeven als ‘The Web of Buddhist Wisdom’.

Samen met Erik van den Brink heeft hij de boeken ‘Compassievol leven’ (2012) en ‘Compassie in je leven’ (2015) geschreven, allebei verschenen bij uitgeverij Boom. Zij zijn of worden vertaald in het Duits, Engels en Spaans.

Jetty Heynekmap

Jetty Heynekamp (geb. 1957) is werkzaam geweest als fysiotherapeute. Zij beoefent sinds 1982 vipassana- of inzichtmeditatie en heeft veel ervaring in het werken met mensen met fysieke beperkingen. Zij is gecertificeerd mindfulnesstrainer via het Instituut voor Mindfulness (IvM). Zij heeft samen met haar echtgenoot Frits Koster het Trainingsbureau Mildheid & Mindfulness opgezet, van waaruit zij meditatieretraites en workshops verzorgen in binnen- en buitenland. Ze verzorgt tijdens workshops en retraites naast de praktische organisatie ook sessies ‘mindful bewegen’ en houdingsadviezen.

Boeken
Jetty is co-auteur van het audioboek ‘Mildheid’ (2011 – i.s.m. Frits Koster) en het audioboek ‘Vier levensvrienden (2013 – i.s.m. Frits Koster en Erik van den Brink). Deze publicaties zijn verschenen bij uitgeverij Asoka.