Meditatiedag Verstilling en Vriendelijkheid in de Stad

Amsterdam als Tempel

De drukte in de stad lijkt soms een weerspiegeling van onze eigen geest. Dat gehaaste gevoel van iets te moeten, en wel nu. Het maakt dat we vooral bezig zijn met onszelf. En als iets of iemand in “onze” weg komt, kunnen we soms ontploffen in woede, op de fiets, in de tram of thuis. Heel menselijk, maar we lijden er zelf vaak het meest onder. Hoe komen we tot verstilling en vriendelijkheid in de drukte?

Leraren: 
Bart van Melik
Kosten: 
€25,00 (excl dana).
Aanvang: 
zondag, 23 december, 2018
Starttijd: 
10:00 uur
Eind: 
zondag, 23 december, 2018
Eindtijd: 
17:00 uur
Gebouw: 
Zencentrum Amsterdam
Adres: 
Binnenkant 39
Postcode: 
1011 BM
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Riët Aarsse
Telefoon: 
06-45080579

Tijdens deze meditatiedag gaan we de stad als tempel van meditatie en reflectie onderzoeken. Als we stilstaan in de drukte zien we de universele lessen van de Boeddha. We zien zieke mensen, we zien oude en jonge mensen, we zien compassie en generositeit, we zien irritatie en begeerte. Allemaal boodschappers die aanleiding zijn om aandachtig te zijn en die uitnodigen tot reflectie. Stap voor stap gaan we zien hoe vriendelijke aandacht de weg is naar meer geluk.

Deze dag is open voor iedereen (ook als je niet in Amsterdam woont), met en zonder ervaring in vipassana/ inzichtmeditatie, zenmeditatie of andere vormen van meditatie. Naast individuele meditatie (zittend en lopend) zullen we ook oefenen met meditatie in dialoog.

Voor de lunch svp zelf brood meenemen, voor soep wordt gezorgd.

Deze cursus wordt geleid door:
Bart van Melik

Sinds 2009 onderwijst Bart van Melik meditatie met speciale aandacht voor diverse gemeenschappen. Hij brengt de oefening o.a. naar gedetineerde jongeren, oorlogsveteranen en scholieren op openbare scholen in New York City. Bart is gepassioneerd in het ondersteunen van mensen om nieuwe manieren te vinden om met de stress van het leven om te gaan. Bart is leraar Insight Dialogue en leraar inzichtmeditatie, opgeleid aan de IMS/Spirit Rock Teacher Training met Joseph Goldstein en Carol Wilson als zijn mentoren.