SIM - Meditatieweekend

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS

Een meditatieweekend vipassana, gecombineerd met drie dagdelen zingen onder leiding van Cees Leurs. Zingen resoneert van binnen, het verzacht en opent het hart. Dat ondersteunt opmerkzaamheid en geeft toegang tot levendigheid en je verbonden voelen. In dit weekeind onderzoeken we de mogelijkheid om het chanten een deel van onze meditatiebeoefening te laten zijn.

Leraren: 
Marije Geurts, Ank Schravendeel en Cees Leur
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€175,- (exclusief dana voor de begeleiders).
Aanvang: 
vrijdag, 24 april, 2020
Starttijd: 
16:00 aankomst en 17:00 start.
Eind: 
zondag, 26 april, 2020
Eindtijd: 
16:00
Gebouw: 
Nivonhuis Allardsoog
Adres: 
Jarig van der Wielenwei 42
Postcode: 
9343 TC
Plaats: 
Een-Weg

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Ank Schravendeel
Telefoon: 
06 52624506
Deze cursus wordt geleid door:
Marije Geurts

Marije Geurts begon in 1998 en met het intensief beoefenen van inzichtmeditatie. Zij praktiseerde en studeerde bij verschillende leraren in Europa, Birma en de VS. Sinds 2008 neemt zij jaarlijks deel aan lange retraites bij het IMS/Barre, Verenigde Staten. Zij begeleidde MBSR cusussen in het onderwijs en introductiecursussen vipassana meditatie en dhammaleerdagen in Nijmegen. Zij maakt deel uit van het docententeam van de dhammaverdiepingscursus (DVC) en begeleidt retraites en een vipassana-studiegroep voor ervaren mediterenden. Marije heeft een achtergrond in o.a. psychosynthese en de diamondapproach/ridhwanschool. Zie www.marijgeurts.nl.

Ank Schravendeel

Ank Schravendeel begon in 1988 met vipassanameditatie bij Johan Tinge, de Thaise monnik Mettaviharee en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte ze zich in mettameditaite bij Visuh Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die vipassana- en metta meditatie combineren. Vanaf 2018 maakt ze deel uit van het docententeam van de DVC. Ank begeleidt retraites sinds 2007, ze zingt sinds 1981.

Cees Leurs

Cees studeerde concertpianist en zang aan het conservatorium in Groningen. Hij is 25 jaar koordirigent en heeft 13 jaar intensief samengewerkt met Jan Kortie (stembevrijding). In 1980 begon Cees met vipassanameditatie. Hij volgt nu een Dzokchen opleiding bij Robert Hartzema. Meer over hem lees je op www.pianostudiocees.nl.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”