Meditatieweekend

In eenvoud oefenen, de kern van wijsheid

In dit weekend willen we je graag meenemen naar de eenvoud van de beoefening van inzichtmeditatie.

In een wereld waarin zoveel prikkels, vragen, opdrachten op ons afkomen hebben we ook soms de neiging om meditatie, Mindfulness en de beoefening daarvan ongewild ingewikkeld te maken.

Soms komt dat door onszelf, soms door de leraren waar we bij leren en soms door alle informatie die we krijgen over mediatie op het web, in bladen of cursussen.

Begeleider(s): 
Mirjam Schild en Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

220,- euro voor een 1- persoonskamer met toilet en douche op de kamer. Maaltijden, koffie en thee e.d. en de organisatie is hierbij inbegrepen.

Dana: De begeleiders geven de retraite op dana basis. Dana is een donatie na afloop van het weekend en wordt gezien als een oefening in vrijgevigheid.

Aanvang: 
vrijdag, 24 september, 2021
Starttijd: 
20.00
Eind: 
zondag, 26 september, 2021
Eindtijd: 
16.00
Gebouw: 
Franciscushuis
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Mirjam Schild
Telefoon: 
06 22547025
Organisatie: 
Mirjam Schild
E-mailadres: 

Hoe zou het zijn om weer terug te gaan naar de pure eenvoud van het leren zien van de verschijnselen? De pure eenvoud van het volgen van de adem, van het ervaren van ons lichaam? De pure eenvoud van handelingen?

We gaan onderzoeken hoe we eenvoud kunnen toelaten in onze meditatie en in ons dagelijkse leven.

We oefenen in stilte, ( begeleide) zit en loopmeditatie. Daarnaast vinden er uitwisselingsgesprekken plaats met de begeleiders. Lichte bewegingsoefeningen zullen ons ondersteunen in het meditatieproces. Dit weekend is met name geschikt voor deelnemers die enige ervaring hebben met Vipassana of Mindfulness.

Informatie en aanmelden:
Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen aan Mirjam Schild. Je ontvangt dan een aanmeldformulier. Wij willen je vragen deze ingevuld weer terug te mailen .

Kosten overmaken:
We verzoeken je de kosten over te maken op de rekening van M.Schild NL 37 RABO 0101 774 796 Ovv van je naam en: Retraite Denekamp september 2021

Voor verdere vragen over de retraite kun je ook bellen of mailen met Mirjam Schild.

Deze retraite wordt begeleid door:
Mirjam Schild
Mirjam Schild beoefent sinds begin jaren 2000 vipassana-meditatie. Ze heeft in binnen- en buitenland onder verschillende leraren geoefend en retraites bijgewoond. Samen met Joost van den Heuvel Rijnders begeleidt ze sinds enkele jaren regelmatig weekend-retraites. Als psychotherapeut, mindfulness, compassietrainer en meditatiebegeleider staat bij haar het verlichten van het lijden altijd voorop. Haar stijl van begeleiden kenmerkt zich door zachtheid, humor, grote mate van nieuwsgierigheid en zorg voor de aanwezige yogi's. Mirjam is aangesloten bij een collectief van retraitebegeleiders. Meer info: http://www.vipassana-meditatie.nu/
Joost van den Heuvel Rijnders
Joost van den Heuvel Rijnders Joost van den Heuvel Rijnders begon in 1995 met het beoefenen van vipassana meditatie. In Nederland deed hij vele retraites onder begeleiding van verschillende leraren. Na zijn studie vertrok hij naar Azië en mediteerde bijna drie jaar intensief in Birma en Nepal. In 2017 verscheen zijn boek ‘Terug naar de markt’ (Asoka) over het toepassen van het boeddhisme in het dagelijks leven. Website Joost: www.joost-meditatie.nl Ook Joost is aangesloten bij het collectief van retraitebegeleiders.