Milde aandacht

Centraal in deze week staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt. Het thema van deze week is milde aandacht. De bereidheid om je open te stellen voor wat je ervaart, ontvankelijk te zijn en mild. Daarmee krijg je meer zicht op de onderliggende reactiepatronen van de geest, om voorkeur te hebben, of weerstand, of “absent minded” te zijn. En zo kom je in contact met de eigen aard van ervaringen, met wat opkomt en weer gaat.
Er wordt gezamenlijk gemediteerd, met periodes van loop- en zitmeditatie en kortere periodes van informele meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie en individuele uitwisselingsgesprekken en dhammatalks( lezingen).

Leraren: 
Ank Schravendeel en Ria Kea
Kosten: 
€ 605,- 1-persoonskamer / € 555, voor een 2-persoonskamer.
Aanvang: 
zondag, 24 februari, 2019
Starttijd: 
15.00 uur / inloop 14.00 uur
Eind: 
zondag, 3 maart, 2019
Eindtijd: 
15.00 uur
Gebouw: 
de Meeuwenveen
Plaats: 
Havelte

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Ria Kea
Telefoon: 
06 136 54 059
Organisatie: 
SIM
Emailadres: 
Deze cursus wordt geleid door:
Ank Schravendeel

Ank Schravendeel beoefent Vipassana meditatie sinds 1988. Ank leerde vipassana van Johan Tinge, de Thaise meditatieleraar Mettavihari en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte ze zich in metta meditatie bij Visu Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die Vipassana en metta meditatie combineren. Ank begeleidt retraites sinds 2007, ze liep daarvoor stage bij Frits Koster.

Ria Kea

Begeleiding: Ria Kea, beoefent vipassana sinds 1997 bij vele aziatische en westerse leraren. Vanaf 2008 volgt zij jaarlijks 6 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong, Sky Dawson, Charles en Patricia Genould. (IMS Amerika).Zij volgde Abhidhammastudie bij Ven. U Nandamala en Insight Dialogue bij Gregory Kramer en Susan Gillis Chapman.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”