Naar binnen en naar buiten gericht

Weekendretraite over de basis van meditatie

De vier fundamenten van mindfulnessmeditatie zijn: het lichaam; de gevoelstoon; stemmingen, emoties en gedachten; en de interpretatie van de wereld. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht kan de aandacht naar binnen en naar buiten worden gericht.
In dit weekend beoefenen we deze vier invalshoeken, begeleid door eenvoudige, praktische instructies. En daarnaast plaatsen we de naar binnen en naar buiten gericht mediteren in korte reflecties in de historische context van het vroege boeddhisme.

Begeleider(s): 
Wibo Koole
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Tijdens het weekend zorgen wij voor thee, koffie en sap of water. Voor een lunch zorg je zelf.
Als tegemoetkoming in de kosten van de huur en administratie vragen we je om een bijdrage van 75 euro, over te maken bij je inschrijving.
De begeleider werkt op basis van dana. Tijdens het weekend zal een danabox aanwezig zijn.

Aanvang: 
vrijdag, 25 april, 2025
Eind: 
zondag, 27 april, 2025
Eindtijd: 
• Vrijdag 25 april: 19:00 tot 21:30 uur • Zaterdag 26 april: 09:30:00 tot 17:30 uur (geen avondsessie) • Zondag 27 april: 09:30 tot 16:30 uur.
Gebouw: 
De Ruimte
Adres: 
Weesperzijde 79A
Postcode: 
1091EJ
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Wibo Koole
Telefoon: 
0622705153
Deze retraite wordt begeleid door:
Wibo Koole beoefent en bestudeert Inzichtmeditatie, seculier boeddhisme en zen sinds het begin van deze eeuw. Zijn leraren daarbij zijn Frits Koster, Stephen Batchelor en Nico Tydeman. In 2022 voltooide hij het Bodhi College Teacher Training Programma. Hij nam deel aan talrijke stilteretraites van een week, of langer. In het dagelijks leven is hij executive coach, managing director van Awaris Nederland, een trainingsorganisatie voor mindful verandering in organisaties. Hij woont in Amsterdam met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.