Nazomeren in Drenthe

Vipassana meditatie-retraite van woensdag 28 augustus t/m zondag 1 september 2019

De locatie is Zencentrum Noorder Poort te Wapserveen. Op het programma van deze Vipassana-retraite staan loop- en zitmeditaties, zachte aandachtige yoga, mettameditaties, dharmatalks, instructies en interviews. Ter ondersteuning van het meditatieproces wordt de retraite in stilte doorgebracht. De prachtige omgeving is uitnodigend om buiten te mediteren en te wandelen. Het centrum zelf biedt een dragende sfeer om je welkom en op je gemak te voelen.

Leraren: 
Coby van Herk en Ingrid Dassen
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Kosten: éénpersoonskamer € 352,00 (beperkt aantal) of gedeelde tweepersoonskamer € 272,00, beide inclusief lakenpakket. Zoals alle SIM-retraites wordt ook deze begeleid op basis van dana (=donatie). Vanuit de tijd van de Boeddha worden de leringen en het meditatieonderricht beschouwd als een daad van vrijgevigheid. De hoogte van het inschrijfbedrag voor deze retraite is bepaald door de direct te maken kosten; Coby van Herk en Ingrid Dassen krijgen slechts hun reis- en verblijfkosten vergoed. Daarom is er aan het einde van de retraite gelegenheid dana te geven voor de leraren. Op deze wijze kan de traditie worden voortgezet, waarin het ontwikkelen van vrijgevigheid en vriendelijkheid een belangrijke rol speelt.
Aanvang: 
woensdag, 28 augustus, 2019
Starttijd: 
18.00 uur
Eind: 
zondag, 1 september, 2019
Eindtijd: 
13.00 uur, na de lunch
Gebouw: 
Zencentrum Noorder Poort
Adres: 
Butenweg 1
Postcode: 
8351 GC
Plaats: 
Wasperveen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Ingrid Dassen
Telefoon: 
06-25012212
Organisatie: 
www.idassen.nl
Emailadres: 

De locatie is Zencentrum Noorder Poort te Wapserveen. De maaltijden zijn vegetarisch. Vanuit het centrum is er een speciale dienst voor het ophalen en wegbrengen van en naar Station Steenwijk (kosten €5,00 enkele reis).

U wordt verzocht het inschrijfbedrag over te maken naar NL72 TRIO 0338 4690 87 t.n.v. Stichting Inzicht Meditatie, onder vermelding van Retraite Herk/Dassen. Als de bankrekening op naam van iemand anders staat, dan graag ook de naam van de deelnemer vermelden.
Inschrijving vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling.

Wanneer u graag mee wilt doen maar de deelnamekosten vormen een belemmering, dan kunt u een beroep doen op het 'Ondersteuningsfonds voor minder draagkrachtigen'. Voor een korting op het inschrijfbedrag kunt u contact opnemen met Jochum Stienstra (voorzitter SIM) tel. 06–24999618.

Deze cursus wordt geleid door:
Coby van Herk

Coby van Herk is vanaf 1990 intensief bezig met Vipassana-meditatie. Zij volgde korte en langere retraites onder leiding van Christina Feldman, Christopher Titmuss en andere leraren van Gaia House. Coby werkt met yoga en meditatie, zowel met groepen als individueel.

Ingrid Dassen

Ingrid Dassen beoefent al vele jaren Vipassana-meditatie en nam deel aan de eerste Dhamma-verdiepingscursus van de Stichting Inzicht Meditatie. Zij heeft verschillende retraites in Nederland en Engeland (Gaia House) gevolgd. Zij deed een opleiding in Gestalt en Psychosynthese en werkt in het dagelijkse leven als coach in haar praktijk in Rotterdam. Zij begeleidt mensen individueel alsook gezinnen en groepen. De boeddhistische psychologie is hierin een belangrijke inspiratiebron.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”