Nieuwjaarsretraite - Onze intenties als bron van tevredenheid

Inzichtmeditatie retraite
De intentie waarmee we iets gaan doen helpt mee aan wat er vervolgens ontstaat. Door met zorgzame aandacht contact te maken met wat in ons leeft, kunnen we ontdekken met welke kwaliteiten we onszelf in beweging zetten. Dit is behulpzaam. Of zoals Dalai Lama zegt: “Als we tevreden willen terugkijken moeten we dingen doen waar we tevreden over kunnen zijn”. Hoe zou het zijn om ons dit weekend te verdiepen in de bron van onze intenties voor dit jaar en voorwaarden te scheppen voor tevredenheid?
Begeleider(s): 
Bart van Melik en Riët Aarsse
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De kosten voor deze retraite bedragen € 195,- Dit betreft alle kosten voor het verblijf in een 1 persoonskamer en de organisatie. De kosten kun je overmaken naar: NL72 TRIO 0338 4690 87 tnv Stichting Inzichtmeditatie te Ezinge ovv ‘weekend 8-10 januari 2021’. De volgorde van aanmelding wordt bepaald door de volgorde van betaling. Indien de retraite vanwege corona niet kan plaatsvinden zal het bedrag teruggestort worden. Mocht je ziek zijn, dan wordt verwacht dat je je afmeldt. Daarvoor worden geen kosten in rekening gebracht. Mocht je financiële ondersteuning nodig hebben, dan kan je in overleg treden met de penningmeester van het Sim: penningmeester@simsara.nl. Kijk svp op de website voor verdere informatie hierover.
Aanvang: 
vrijdag, 8 januari, 2021
Starttijd: 
18:00 uur - Welkom om te registreren vanaf 16 uur. We beginnen met een gezamenlijk maal. Het programma start om 19.30 uur.
Eind: 
zondag, 10 januari, 2021
Eindtijd: 
14:00 uur.
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Plaats: 
Loenen

Meer informatie

Contact: 
Sylvia van Duynhoven
Organisatie: 
Stichting Inzichtmeditatie
Dit weekend vindt plaats in Bosoord te Loenen. Het centrum is volledig aangepast zodat er afstand gehouden kan worden in alle ruimtes en de paden elkaar niet kruizen. Iedereen heeft een eigen slaapkamer en sanitair (tenzij je een stel bent). Er zijn met eerdere retraites heel goede ervaringen opgedaan in Bosoord. En het is een heerlijke plek waarbij onze favoriete chef (Zie het boek: Geheimen uit een Boeddhistische keuken) vegetarisch voor ons kookt. Het programma omvat o.a. afwisselend zitmeditatie, loopmeditatie (ook in de natuur), gelegenheid tot uitwisselen en uitleg over de ontwikkeling van de meditatie in relatie tot het thema.
Deze retraite wordt begeleid door:
Bart van Melik
Bart van Melik geeft sinds 2009 meditatieles in de omgeving van New York City en onderwijst retraites over de hele wereld. Hij werkt met diverse doelgroepen zoals oorlogsveteranen, jongeren in daklozenopvang en tieners op openbare scholen in NYC. Bart is getraind door Joseph Goldstein en Carol Wilson die hem kennis hebben laten maken met de kracht van een ontspannen bewustzijn dat ons in staat stelt het leven vriendelijk te ontmoeten – vooral in moeilijke tijden. Van Gregory Kramer leerde hij Insight Dialogue – een relationele meditatie-oefening. En van zijn vrouw Chantal en zoon Lou blijft hij leren over onvoorwaardelijke liefde, geduld en spelen. Hij is mede-auteur van Still, in the City: Creating Peace of Mind in the Midst of Urban Chaos. Zijn meditatie-instructies zijn te horen op de Meditation Studio-app en op Dharma Seed. Bart woont sinds 2008 in New York City. Hij is afgestudeerd aan de Spirit Rock/IMS Teacher Training. Aan de universiteit van Nijmegen heeft hij cultuur -en godsdienstpsychologie gestudeerd. Hij is verbonden aan het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu.
Riët Aarsse
Na veel in het Oosten gemediteerd en gestudeerd te hebben is het samenbrengen van oosterse wijsheden en westerse inzichten een thema dat haar hart heeft. Daarbij zijn de positieve veranderingen die meditatie en verdieping teweeg kunnen brengen in en tussen mensen een bron van inspiratie. Met Insight Dialogue is er een nieuwe dimensie aan het pad van inzicht bijgekomen. Het brengt de oefening naar dat wat groot geluk en grote moeilijkheden kan brengen: ons contact met anderen. Met eigen oosterse roots, verwelkomt ze graag mensen met een niet-westerse achtergrond en propageert ze - net als Bart - dat iederéén welkom is. Riët werkte als onderzoekspsycholoog (Phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie. En verbonden aan het collectief van retraitebegeleiders vipassana.nu.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”