Online introductie cursus Insight Dialogue

Insight Dialogue

Op 1 mei start de eerste online introductiecursus Insight Dialogue (ID) in het Nederlands. Insight Dialogue is een vorm van meditatie-in-interactie. Door te mediteren terwijl we in interactie zijn met anderen wordt het makkelijker om opmerkzaam te zijn in het leven van alledag. Ook ontwikkelen zich allerlei inzichten die vreugde, verdieping en bevrijding kunnen brengen.

Begeleider(s): 
Riët Aarsse, Marieke Duijvestijn, Nynke Humalda.
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De begeleiding is vanuit dana (vrijgevigheid). Je kan als deelnemer ook dana beoefenen door een bijdrage te geven aan de begeleiders.
Aanvang: 
vrijdag, 1 mei, 2020
Starttijd: 
9.30 tot 11.00 uur
Eind: 
vrijdag, 19 juni, 2020
Eindtijd: 
Alle date zijn: 1,8,15,22, 29 mei en 5, 12 en 19 juni, steeds van 9.30 tot 11.00 uur.
Plaats: 
Online (via Zoom)

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Riët Aarsse

Met Insight Dialogue cultiveren we meditatieve kwaliteiten, ontwikkelen we meditatie-in-relatie en contempleren we gezamenlijk over onderwerpen uit de Dhamma (de lessen van de Boeddha). Deze drie kernelementen vormen samen met de richtlijnen – of meditatie-instructies – de inhoud van het programma. De richtlijnen van ID gaan over pauzeren, ontspannen, openen, afstemmen op verandering, aandachtig luisteren en waarachtig spreken.
We ontmoeten elkaar gedurende acht achtereenvolgende weken online. Elke week wordt uitleg en instructie gegeven over een meditatierichtlijn, die we vervolgens oefenen en direct ervaren middels een dialoog over een bepaald onderwerp.
De begeleiders zijn facilitators Insight Dialogue en onderdeel van het teacher development cohort van de Insight Dialogue Community (zie metta.org).

Voorwaarden voor deelname
Om deel te kunnen nemen is enige meditatie-ervaring vereist. Dit kan ervaring zijn met inzichtmeditatie (vipassana), mindfulness, dzogchen of andere methoden. Dit kan ervaring zijn door een regelmatige beoefening, cursussen of retraites. We vragen je om je te verbinden aan alle 8 bijeenkomsten, mocht dat door omstandigheden echt niet kunnen, neem dan svp vooraf contact met ons op (NLinsightdialogue@gmail.com).

Beperkte ruimte
Door de aard van de online oefening is er een maximum aantal deelnemers. Inschrijving vindt plaats op basis van wie het eerst komt. Na je aanmelding ontvang je informatie over het video chat programma zoom en een aantal dagen voor start van de cursus een link naar de online meditatieruimte. Dit wijst van zich vanzelf, maar als je hierin ondersteuning nodig hebt, helpen we je graag.

AANMELDEN: Dit doe je door op deze link te klikken. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScQcR5PynfSmVgHyh12-otc24ZrPzAX...

Na aanmelding ontvang je via de mail een bevestiging.

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse

Riët is gegrepen door de wijsheid van de dhamma, de leer van de Boeddha, en geïnspireerd door de positieve veranderingen die de beoefening teweeg kan brengen in en tussen mensen. Intensieve beoefening in het Oosten en het Westen sinds 2010 en ze bestudeert met veel vreugde de Dhamma bij Oosterse en Westerse leraren. Op haar initiatief is Amsterdam Inzichtmeditatie opgericht (https://www.amsterdaminzichtmeditatie.nl).

Marieke Duijvestijn

Marieke beoefent sinds 2005 Vipassana-meditatie en sinds 2010 Insight Dialogue. Wat haar vooral inspireert in de beoefening en Dhamma-studie is de mildheid en helderheid die ruimte geven om met meer wijsheid te handelen in het dagelijks leven. In het dagelijks leven is zij werkzaam als coach voor werk- en levensvragen en trainer verbindend communiceren.

Begeleider 3:
Nynke Humalda
“Insight Dialogue doorbreekt het isolement en levert een gedeelde ervaring op. In contact met anderen komen inzichten vaak sneller en directer aan de oppervlakte.”

Nynke Humalda mediteert sinds 1988, eerst bij Mettavihari, Frits Koster en Jotika Hermsen. Zij is in 2016 benoemd tot leraar. Haar eigen leraren zijn, naast Jotika Hermsen, ook Bhante Sujiva, Henk van Voorst, Bart van Melik en Gregory Kramer. Ze heeft een achtergrond in tekentherapie, is initiatiefnemer van de retraite Leven, Dood en Bevrijding en begeleidt mensen op individuele basis aan de hand van het thema Leven en Sterven.