Ontladen en opladen (volgeboekt - wachtlijst)

Retraite

Van maandag 27 december – vrijdag 31 december zal er een vipassana meditatieretraite worden gehouden in het Franciscushuis te Denekamp. Dit is een mooi klooster gelegen in Overijssel en zeer geschikt voor retraites.
Tijdens deze retraite beoefenen we Vipassana- of inzichtmeditatie. Hierbij staat centraal het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt, zonder direct over te gaan tot het be- of veroordelen.

This retreat is fully booked!
Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

410 euro voor verblijf, exclusief donatie voor de begeleiding.

Aanvang: 
maandag, 27 december, 2021
Starttijd: 
16:00
Eind: 
vrijdag, 31 december, 2021
Eindtijd: 
14:00
Gebouw: 
Franciscushuis
Adres: 
Kroezehorst
Postcode: 
7531KJ
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den Heuvel Rijnders
Telefoon: 
06 1131 8224

Er wordt gezamenlijk gemediteerd volgens een schema met periodes van loop- en zitmeditatie en kortere periodes van vrije meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie, individuele gesprekken en groepsuitwisseling.

Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Sinds 1995 is Joost begonnen met het beoefenen van vipassana (inzicht) meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Sinds 2005 begeleidt hij retraites en studiebijeenkomsten. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en co-auteur van ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het integreren van meditatie en het boeddhisme in het dagelijks leven.Hij is mede-oprichter van de Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en begeleidt hier wekelijkse meditatieavonden. Tevens is hij mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Hij is verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Joost is aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl