Ontspannen in het huidige moment

Inzichtmeditatie retraite

Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We maken vriendelijk contact met wat zich in ons kan voordoen. Deze oefening helpt om tot onszelf te komen en er kunnen inzichten ontstaan die ons ondersteunen om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen.

Begeleider(s): 
Riët Aarsse
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Er zijn 3 tarieven, van 224-284 euro. Zie de website.

Aanvang: 
vrijdag, 18 juni, 2021
Starttijd: 
10.30 uur
Eind: 
zondag, 20 juni, 2021
Eindtijd: 
16.00 uur
Gebouw: 
Klooster Huissen
Plaats: 
Huissen

Meer informatie

Contact: 
Jan de Ridder
E-mailadres: 

Deze retraite is geschikt voor beginnende en gevorderde mediterenden vanuit verschillende tradities: vipassana, mindfulness, zen, christelijke, mahayana etc. De nadruk ligt inzicht en mindfulness, en niet op concentratie. Elke dag wordt elke dag afgesloten met mildheidsmeditatie. Er is gelegenheid om buiten te mediteren, er zal beweging en wandeling worden aangeboden, naast gezamenlijke stiltemeditatie.

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Na veel in het Oosten en Westen gemediteerd en gestudeerd te hebben is het samenbrengen van oosterse wijsheden en westerse inzichten een thema dat haar hart heeft. Mediteren en haar ervaring en kennis delen, is diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma kan brengen in en tussen mensen. Wat voor achtergrond en ervaring dan ook, van harte welkom. Riët werkte als onderzoekspsycholoog (Phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en verbonden aan het collectief van retraitebegeleiders www.vipassana.nu.