Ontspannen in het huidige moment

Inzichtmeditatie retraite

Deze retraite is een uitnodiging om te ontspannen in het huidige moment. We oefenen vriendelijke opmerkzaamheid van het lichaam. We ontwikkelen een ontspannen gewaarzijn van alles wat zich in ons kan voordoen.
We hoeven niet te analyseren maar leren patronen zien die ons rust of onrust brengen. We krijgen verder inzicht in onszelf en dat helpt ons om met mildheid en compassie te leven met onszelf en de mensen om ons heen.

Begeleider(s): 
Riët Aarsse
Taal: 
Nl
Kosten: 

Er zijn drie tarieven, variërend van 309-399 euro. Zie de website van het klooster voor verdere info.

Aanvang: 
dinsdag, 13 juli, 2021
Starttijd: 
10.30 uur
Eind: 
vrijdag, 16 juli, 2021
Eindtijd: 
16.00 uur.
Gebouw: 
Klooster Huissen
Plaats: 
Huissen

Meer informatie

Contact: 
Jan de Ridder
E-mailadres: 

Deze retraite is geschikt voor beginnende en gevorderde mediterenden vanuit verschillende tradities: vipassana, mindfulness, zen, christelijke, mahayana etc. De nadruk ligt inzicht en mindfulness, en niet op concentratie. Elke dag wordt afgesloten met mildheidsmeditatie. Er is gelegenheid om buiten te mediteren, er zal beweging en wandeling worden aangeboden, naast gezamenlijke stiltemeditatie. De retraite is een periode van doorgaande meditatie, gedurende de gezamenlijke sessies, de loopmeditaties, het eten en de zelfzorg. Gedurende de retraite is er 'sociale' stilte zodat ieder de ruimte krijgt om gezamenlijk en in je eentje in stilte te zijn. Er zijn momenten van uitwisseling met de begeleider, soms in een kleine groepjes, er is elke dag een lezing ter ondersteuning van de meditatie.

Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Na veel in het Oosten en Westen gemediteerd en gestudeerd te hebben is het samenbrengen van oosterse wijsheden en westerse inzichten een thema dat haar hart heeft. Mediteren en haar ervaring en kennis delen, is diep geïnspireerd door de heilzame veranderingen die de dhamma kan brengen in en tussen mensen. Wat voor achtergrond en ervaring dan ook, van harte welkom. Riët werkte als onderzoekspsycholoog (Phd) en kwaliteitsmanager in de jeugdzorg, GGZ en verslavingszorg. Ze is initiator van Amsterdam Inzichtmeditatie en verbonden aan het collectief van retraitebegeleiders www.vipassana.nu.