Oud en Nieuwretraite: Ieder moment is nieuw

Vipassana

IEDER MOMENT IS NIEUW

Dit is een traditionele Inzicht (Vipassana) meditatie retraite, met afwisselend zit- en loopmeditatie en regelmatige interviews met de begeleiders. Iedere dag zijn er in de ochtend instructies en iedere avond is er een Dhammatalk.

Op weg naar het nieuwe jaar besteden we extra aandacht aan Liefdevolle Vriendelijkheid en aan het verwelkomen van ieder moment als nieuw, fris en uniek. Door dat wat verandert niet vast te zetten, leren we voluit te leven in het moment.

Leraren: 
Jotika Hermsen, Michael Verlouw.
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Kosten: De retraites van Sangha Metta zijn op Dana basis. Zie link voor het Dana beleid van Sangha Metta. De kosten die Sangha Metta maakt per deelnemer (voeding, onderdak en bijkomende kosten) bedragen € 65 per overnachting. (voor deze retraite € 130,- : 2 nachten). Je komt op een tweepersoonskamer. Er zijn enkele eenpersoonskamers beschikbaar in geval van noodzaak. Dana betekent vrijgevigheid, je kan zelf bepalen wat je wil geven voor je deelname aan deze retraite. Je kan je gift voorafgaand aan de retraite overmaken of op de laatste dag van de retraite. Er zal een pin apparaat aanwezig zijn om een bank betaling mogelijk te maken. De begeleiding (het onderricht door de leraar) en het werk van de vrijwilligers van Sangha Metta zijn ook op basis van Dana (vrijwillige gift). De deelnemers worden in staat gesteld aan het eind van de retraite vrijgevigheid te beoefenen door een vrije gift aan de leraar. Ook Sangha Metta (de vrijwilligers) stelt een gift op prijs. Dit is bestemd voor een tegemoetkoming aan vrijwilligers die deze retraites mogelijk maken.
Aanvang: 
zaterdag, 28 december, 2019
Starttijd: 
16.00 inloop 14.00 u
Eind: 
donderdag, 2 januari, 2020
Eindtijd: 
13.00 na de lunch.
Gebouw: 
Naarden (International Theosophical Centrum)
Adres: 
Meentweg 9
Postcode: 
1411 GR
Plaats: 
Naarden

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Chris van der Velden
Telefoon: 
06-41365516 (voicemail)
Organisatie: 
Sangha metta

Omschrijving
Voor beginners en gevorderden. Deze retraite sluit aan op de kerstretraite.

Deze cursus wordt geleid door:
Jotika hermsen

Jotika Hermsen, in haar arbeidzaam leven docente theologie en agogie, heeft vele jaren geleefd als katholieke non en is in 1992 ingewijd als boeddhiste met acht leefregels. Sinds die tijd begeleidt ze boeddhistische retraites in binnen- en buitenland. Ze is verantwoordelijk voor de retraites van Sangha Metta.

Michael Verlouw