Out of the box, terug naar jezelf

Door vipassana, psychologie en healing

Lang weekend 4 dagen / 3 nachten met Marnix van Rossum

Heb je het gevoel dat je niet aan jezelf toekomt? Dat je niet echt diep tot rust komt?
Misschien heb je het gevoel dat je iets belangrijks mist en twijfel je over de zin van je leven?

Dan is deze retraite voor jou!

Leraren: 
Marnix van Rossum
Taal: 
NL
Kosten: 
De kosten zijn voor de overnachtingen en de maaltijden. De organisatie, het onderwijs en de begeleiding worden aangeboden op donatiebasis. Er zijn maar liefst 13 slaapkamers en er is dan ook een ruime kamerkeuze. Je kunt kiezen uit 1, 2, 3 persoonskamers. Logies en catering (incl. 3 veganistische maaltijden per dag, fruit, koffie en thee gedurende de dag) €315,- pp voor 3 persoonskamer. € 355,- pp voor 2 persoonskamer. € 395,- pp voor 1 persoonskamer.
Aanvang: 
donderdag, 12 maart, 2020
Starttijd: 
17:30-18:00
Eind: 
zondag, 15 maart, 2020
Eindtijd: 
12:00
Gebouw: 
Transitium ZeeVELD
Adres: 
Noorderstraat 2
Postcode: 
1901 MT
Plaats: 
Castricum

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Aike van Rijn
Telefoon: 
0624893101

Vipassana
Vipassana betekent inzichtsmeditatie. Het is een boeddhistische mindfulness meditatievorm, gericht op het krijgen van inzicht in de niet-persoonlijke natuur van alle verschijnselen. Het gaat er bij deze meditatievorm om dat we onze gedachtes en gevoelens leren ervaren zonder ze als ‘ik’ of ‘mijn’ te bestempelen. Dat kan een enorm gevoel van vrijheid geven en is een goede basis voor zelfonderzoek.

Naar het hart
Als we ons alleen richten op iets universeels, of niet-persoonlijks, dan missen we ook iets belangrijks. Soms is het belangrijk om gevoelens en gedachtes juist wel persoonlijk te nemen en je ermee te verbinden. Mindfulness-vipassana helpt om dit te kunnen zonder jezelf er in te verliezen.

Wat kun je verwachten?
De dag zal bestaan uit zitmeditaties, loopmeditaties, inzichtgevende dialoog en visualisatiemeditaties met muziek (om de verbinding met het hart te bewerkstelligen).

Deze retraite onderscheidt zich van veel andere retraites doordat er meerdere methoden worden aangereikt, om het proces van inzicht, transformatie en mentale genezing te bevorderen. Met behulp van mindfulness, diep ademwerk, energiewerk/healing, westerse psychologische methoden en innerlijk kind dialoog, worden handvatten aangereikt om onszelf te helpen en om datgene dat we soms teveel om ons heen zoeken, te vinden in onszelf.

Stilte
De retraite is grotendeels in stilte. Dit helpt om meer af te stemmen op je innerlijk. We hoeven dan minder energie te steken in het 'sociaal doen'. Er zijn wel korte begeleidingsgesprekken, discussie momenten en de gelegenheid tot het stellen van vragen.
Er is ook tijd voor eigen momenten van rust en bezinning. Om bijvoorbeeld te wandelen door het prachtige Noord Hollandse Duinreservaat, zo'n 40 minuten naar het strand.

Voor wie?
De retraite is geschikt voor mensen met weinig meditatie ervaring, maar ook voor mensen die reeds veel ervaring hebben binnen verschillende meditatietradities en eens een andere invalshoek willen meemaken.

Deze cursus wordt geleid door:
Marnix van Rossum

Marnix (1980), psycholoog en trainer, woonde gedurende 6 jaar in kloosters en meditatiecentra in Azië, waarvan zo’n twee jaar als boeddhistische monnik. Hij deed onderzoek naar verschillende vormen van meditatie, die naar zijn idee allen voor- en nadelen hebben en schreef daarover het boek: ”Mindfulness: back to the roots” (Gigaboek, 2018).
In het dagelijks leven geeft hij naast trainingen, ook individuele therapie en begeleid ouders in hun opvoeding van kinderen met probleemgedrag gerelateerd aan de diagnoses Autisme en ADHD.
Marnix ontwikkelde het concept ”Out of the box, into your centre” (OBIC) na in aanraking te zijn gekomen met vele stromingen van meditatie, therapie en zelfontwikkeling waarin hij vond dat het teveel voorkwam dat men op basis van een overtuiging een bepaald model, methode, of visie, navolgt, maar men daarin onvoldoende flexibel en out of the box denkt om het juiste toe te passen op het juiste moment. Hij ontwikkelde daarom een programma dat poogt het beste van meerdere werelden te integreren, met een logische opbouw en dat gericht is op individuele behoeftes en leerthema’s.