Pinksterretraite

Satipaṭṭhāna/Vipassana

Mediteren met Pinksteren, in de christelijke traditie het feest van de komst van de Heilige geest. Wij nemen de werking van de eigen geest onder de loep aan de hand van de Satipaṭṭhāna-sutta. We zullen vooral inzoomen op de verlichtingsfactoren. Dat kan een andere kijk geven op de stroom van gedachten en gevoelens waar we vaak in ronddolen. De retraite geeft de mogelijkheid tot verdieping. Samen mediteren versterkt de verbondenheid met elkaar.

Enige meditatie-ervaring is vereist (je bent bekend met zit- en loopmeditatie).

Leraren: 
Ank Schravendeel en Marieke Duijvestijn
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
€ 185,- / € 150,- plus dana voor begeleiders
Aanvang: 
vrijdag, 7 juni, 2019
Starttijd: 
11:00 uur
Eind: 
maandag, 10 juni, 2019
Eindtijd: 
16:00 uur
Gebouw: 
Vipassana meditatiecentrum Groningen
Adres: 
Kamerlingh Onnesstraat 71
Postcode: 
9727 HG
Plaats: 
Groningen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
C. Hengeveld
Telefoon: 
06 – 44 14 38 28
Deze cursus wordt geleid door:
Ank Schravendeel

Ank Schravendeel (1963) beoefent sinds 1988 Vipassana meditatie. De eerw. Mettaviharee was haar eerste leraar. In 2006 is zij door hem gekwalificeerd als Vipassana leraar. Sinds 2008 is Ank betrokken als huisleraar bij het Vipassana meditatiecentrum in Groningen en begeleidt zij activiteiten in Friesland. Sinds 2007 heeft zij zich toegelegd op een combinatie van Metta meditatie en Vipassana meditatie (bij Visu, Christina Feldman en Patricia en Charles Genoud).

Marieke Duijvestijn

Marieke Duijvestijn (1957) beoefent sinds 2005 Vipassana meditatie. Zij volgde retraites bij diverse leraren, onder wie Joost van den Heuvel Rijnders, Frits Koster, Doshin Houtman, Shaila Catherine en Paul van Hooijdonk. Daarnaast nam zij deel aan meerdere Insight Dialogue retraites. Marieke is sinds 2010 als meditatiebegeleider verbonden aan het Vipassanacentrum in Groningen en sinds enige tijd begeleidt zij samen met Ank Schravendeel retraites.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”