Retraite (5 etmalen)

Een open, ontspannen en nieuwsgierige houding voor het ontwikkelen van inzicht

Van zaterdag 10 juli tot en met donderdag 15 juli zal er een intensieve inzichtmeditatie-retraite worden gehouden te Denekamp. We maken gebruik van het klooster in Denekamp.
Deze retraite is ook geschikt voor mindfulnesstrainers in opleiding.
Centraal in deze week staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt. Een van de accenten zal zijn het verkennen van de innerlijke houding waarmee we aan het mediteren zijn.

Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders en Bart van Melik
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€ 480,- op basis van een eenpersoonskamer met eigen sanitair en 3 vegetarische maaltijden per dag.
Begeleiding vindt plaats op basis van een donatie (dana).

Aanvang: 
zaterdag, 10 juli, 2021
Starttijd: 
15:00
Eind: 
donderdag, 15 juli, 2021
Eindtijd: 
15:00
Gebouw: 
Franciscushuis (het oude kloostergebouw, naast Huize Elisabeth)
Adres: 
Kroezehorst, 1
Postcode: 
7531KJ
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den heuvel rijnders
Telefoon: 
0611318224
Organisatie: 
Joost

Deelnemers worden uitgenodigd om op een open, natuurlijke en ontspannen manier te kijken naar alles wat is. Deze inclusieve houding zorgt ervoor dat ervaringen niet worden afgewezen of veranderd hoeven worden, maar dat er een bereidheid is om met interesse en nieuwsgierigheid te kijken. Het druppelgewijs ontwikkelen van gewaarzijn ondersteunt op deze manier inzicht of wijsheid, een dieper besef van de dingen zoals ze zijn.
Er wordt gezamenlijk gemediteerd volgens een schema met periodes van loop- en zitmeditatie en na de maaltijden kortere periodes van vrije meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie en individuele uitwisselingsgesprekken. ’s Avonds is er een Dhamma-lezing.

Inschrijving
Schrijf je in via dit onderstaande digitale inschrijfformulier (google forms) en na ongeveer een week ontvang je een bevestigingsmail:

https://docs.google.com/forms/d/1tOh8211GtHcO980-TR5Xk-Y_vPWVc-Lv4120c9V...

Na aanmelding ontvang je van mij een bevestigingsmail.
Voor inhoudelijke vragen kan je mailen naar Joost van den Heuvel Rijnders: joost@inzichtmeditatie.com
Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst en betalingen, geef je zo snel mogelijk op.

Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Sinds 1995 is Joost begonnen met het beoefenen van vipassana (inzicht) meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Sinds 2005 begeleidt hij retraites en studiebijeenkomsten. Hij is mede-oprichter van de Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en begeidt hier wekelijkse meditatieavonden. Tevens is hij mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Hij is verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Joost is aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl
Bart van Melik
Bart geeft sinds 2009 meditatieles in de omgeving van New York City en onderwijst retraites over de hele wereld. Hij werkt met diverse doelgroepen zoals oorlogsveteranen, jongeren in daklozenopvang en tieners op openbare scholen in NYC. Bart is getraind door Joseph Goldstein en Carol Wilson die hem kennis hebben laten maken met de kracht van een ontspannen bewustzijn dat ons in staat stelt het leven vriendelijk te ontmoeten – vooral in moeilijke tijden. Van Gregory Kramer leerde hij Insight Dialogue – een relationele meditatie-oefening. En van zijn vrouw Chantal en zoon Lou blijft hij leren over onvoorwaardelijke liefde, geduld en spelen. Hij is mede-auteur van Still, in the City: Creating Peace of Mind in the Midst of Urban Chaos. Zijn meditatie-instructies zijn te horen op de Meditation Studio-app en op Dharma Seed. Bart woont sinds 2008 in New York City. Hij is afgestudeerd aan de Spirit Rock/IMS Teacher Training. Aan de universiteit van Nijmegen heeft hij cultuur -en godsdienstpsychologie gestudeerd.