Retraite (5 etmalen)

Kijken met zachte ogen

Van zaterdag 14 augustus tot donderdag 19 augustus zal er een intensieve inzichtmeditatie-retraite worden gehouden in het klooster te Denekamp. Ook geschikt voor mindfulnesstrainers in opleiding. Centraal in deze week staat het ontwikkelen van opmerkzaamheid of mindfulness, het leren observeren wat er hier en nu gebeurt. Het thema van deze week is milde aandacht, kijken met zachte ogen.

Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€ 480,- op basis van een eenpersoonskamer met eigen sanitair en 3 vegetarische maaltijden per dag.
Begeleiding vindt plaats op basis van een donatie (dana).

Aanvang: 
zaterdag, 14 augustus, 2021
Starttijd: 
15:00
Eind: 
donderdag, 19 augustus, 2021
Eindtijd: 
15:00
Gebouw: 
Franciscushuis (het oude kloostergebouw, naast Huize Elisabeth)
Adres: 
Kroezehorst, 1
Postcode: 
7531KJ
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den heuvel rijnders
Telefoon: 
0611318224

De bereidheid om je open te stellen voor wat je ervaart, ontvankelijk te zijn en mild. Daarmee krijg je meer zicht op de onderliggende reactiepatronen van de geest en kom je in contact met de eigen aard van ervaringen, met wat opkomt en weer gaat.

Er wordt gezamenlijk gemediteerd volgens een schema met periodes van loop- en zitmeditatie en kortere periodes van vrije meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie en individuele uitwisselingsgesprekken.
Voor deze retraite geldt dat er in de middag een periode zal zijn waarbij deelnemers zelf hun eigen schema van zit- en loopmeditaties indelen en daarmee hun eigen ritme verkennen. Dit versterkt de continuïteit van het gewaarzijn en het vertrouwen in de eigen oefening.

Inschrijving
Schrijf je in via dit onderstaande digitale inschrijfformulier (google forms) en na ongeveer een week ontvang je een bevestigingsmail:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdG-pfNBBjtRzl4cLeVB80Ofc0Bh4zE...

Na aanmelding ontvang je van mij een bevestigingsmail.
Voor inhoudelijke vragen kan je mailen naar Joost van den Heuvel Rijnders: joost@inzichtmeditatie.com
Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst en betalingen, geef je zo snel mogelijk op.

Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Sinds 1995 is Joost begonnen met het beoefenen van vipassana (inzicht) meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Sinds 2005 begeleidt hij retraites en studiebijeenkomsten. Hij is mede-oprichter van de Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en begeidt hier wekelijkse meditatieavonden. Tevens is hij mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Hij is verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Joost is aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl