Retraite (5 etmalen)

De heilige kunst van het pauzeren

Deze retraite biedt de gelegenheid om stil te staan, te landen in het hier en nu, en te luisteren naar de stroom van het leven. Met milde en open aandacht in stilte pauzeren op een unieke sfeervolle plek geeft ons de gelegenheid opnieuw af te stemmen op wat belangrijk is in ons leven.

Begeleider(s): 
Katleen Janssens en Joost van den Heuvel Rijnders
Kosten: 

-600 euro, voor verblijf op een eigen kamer, 650 euro, voor verblijf op een eigen kamer met sanitair.
Begeleiding is op basis van een donatie (dana). Voor aanvang wordt er nog een mail gestuurd met informatie over dana.

Aanvang: 
dinsdag, 22 augustus, 2023
Starttijd: 
16:00
Eind: 
zondag, 27 augustus, 2023
Eindtijd: 
14:00
Gebouw: 
Hof van Zevenbergen
Plaats: 
Ranst (België, nabij Antwerpen. Op 1 uur reisafstand van Breda)

Meer informatie

Contact: 
Katleen Janssens
E-mailadres: 

Tijdens deze retraite oefenen we samen in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en lezingen met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.

Deze retraite is ook geschikt voor mindfulness trainers voor certificering.

Na aanmelding ontvang je een mailtje over de betaling.

Deze retraite wordt begeleid door:
Katleen Janssens
Katleen (1968) is psycholoog, werkt als coach rond teamwork en leiderschap en heeft een therapiepraktijk. Sinds 2007 geeft zij Mindfulness training (opleiding bij IAM, Itam) en verdiepte zich via Vipassana retraites (Frits Koster, Joost van de Heuvel, Ank Schravendeel), metta meditatie retraites (Ank Schravendeel, Zuster Virañani), de Dhammaverdiepingscursus, Insight Dialogue retreat (Jill Sanders, Bart Melik) en Compassie training (Frits Koster, Erik van den Brink). Sinds een aantal jaren liep zij stage bij Frits Koster en Joost Van den Heuvel. Sinds 2021 begeleidt ze retraites samen met Ank Schravendeel.
Joost van den Heuvel Rijnders
Joost beoefent sinds 1995 vipassana (inzicht) meditatie. Hij verbleef meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en co-auteur van ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het integreren van meditatie en het boeddhisme in het dagelijks leven. Joost is mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl