SIM-Retraiteweekend voor jongvolwassenen

Voor 18-35 jarigen uit Nederland en België

Tijdens dit weekend verkennen we met een groep van jongvolwassenen (18-32) meditatie. Centraal staat de oefening in aandacht, het helder en mild kijken naar ervaringen die in het hier en nu opkomen. Zo ontwikkelen we helderheid, vriendelijkheid en inzicht in onszelf.
Het weekend verloopt grotendeels in stilte en het programma bestaat uit dagelijkse meditatie-instructies, stilte meditaties, yoga en groeps- en individuele uitwisselingsgesprekken met de begeleiders.

Begeleider(s): 
Dingeman Boot en Nikki Bogman
Taal: 
nederlands
Kosten: 
Kosten: € 160,- op basis van een eenpersoonskamer en heerlijke vegetarische maaltijden per dag. Alle deelnemers hebben een eenpersoonskamers. Voor de avondmaaltijd op vrijdagavond wordt € 15 extra gerekend. Voor hen die een uitkering hebben of om andere reden dit bedrag niet kunnen betalen kunnen € 99 betalen.
Aanvang: 
vrijdag, 25 september, 2020
Starttijd: 
19.30
Eind: 
zondag, 27 september, 2020
Eindtijd: 
16.00
Gebouw: 
De Weyst
Adres: 
Aalstersedreef 1
Plaats: 
Handel (Noord Brabant)

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Julie Neefs
Organisatie: 
SIM

Inschrijving voor deze retraite vindt plaats door het aanmeldformulier op de website van de SIM in te vullen en dit formulier te verzenden naar Julie Neefs: Neefsjulie@gmail.com

Het inschrijfbedrag over te maken op NL72 TRIO 0338 4690 87 t.n.v. Stichting Inzichts Meditatie te Ezinge onder vermelding: retraite jongvolwassenen 2020

Je wordt verzocht daarbij je naam te vermelden wanneer deze niet overeenstemt met de tenaamstelling van de rekeninghouder. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van de betalingen.

ALGEMENE VOORWAARDEN:
Je wordt erop attent gemaakt dat bij inschrijving voor een SIM-retraite de “Algemene voorwaarden” van kracht zijn zoals die op de website van de SIM (www.simsara.nl) en vanaf het septembernummer 2009 in de SIMsara zijn vermeld. Aangeraden wordt deze te lezen.

Carpoollijst
Voordat de retraite begint maken we een carpoollijst zodat je een lift kan aanbieden of vragen.

Dana
De begeleiding vindt plaats op basis van dana/donatie. Al sinds de tijd van de Boeddha worden leringen en meditatie onderricht beschouwd als een daad van vrijgevigheid, de hoogte van het inschrijfbedrag is bepaald door direct te maken kosten. De begeleiders krijgen slechts hun reis en verblijfkosten vergoed. Aan het eind van de retraite is gelegenheid om dana te geven voor de begeleiders. Voorafgaand aan de retraite wordt naar de deelnemers een mail verstuurd met wat meer informatie over dana.

Deze retraite wordt begeleid door:
Dingeman Boot

Dingeman volgde een opleiding tot yogadocent en gaf yogalessen. Sedert 1983 beoefent hij vipassana meditatie. Hij mediteerde langere tijd onder leiding van Oosterse- en Westerse leraren. In Birma was hij gedurende 14 maanden monnik. In zijn yoga-meditatie centrum Pannananda in Zwolle verzorgde hij 20 jaar lessen yoga-meditatie. Sedert 1996 begeleidt hij retraites en maandelijks geeft hij satsang op de zaterdagmorgen.

Nikki Bogman

Nikki is afgestudeerd Kunstzinnig Therapeut en Yoga Docent. In haar workshops combineert zij yoga, tantra, meditatie, tao, ademen en rituelen om mensen uit te nodigen tot zelfreflectie en ze te herinneren aan wie ze werkelijk zijn. Ze is gepassioneerd over het verbinden van mensen, met zichzelf en met elkaar. Daarnaast brengt Nikki vrouwen samen tijdens sister circles.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”