Richting kiezen

Richting kiezen

Welke kant gaat gaan we op als de pandemie minder bepalend wordt voor ons leven? In het voorbije jaar hebben we geleefd met voortdurende dreiging en ongemak, nu komt er weer een tijd aan van zelf vorm proberen te geven aan ons leven, persoonlijk en in gezamenlijkheid met anderen. Een tijd van helen, verbinden en vernieuwen. Wat is er voor nodig om dat goed te doen? Voor onszelf en voor anderen?

Begeleider(s): 
Ank Schravendeel en Wibo Koole
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€75,- ( 10% korting voor abonnees op CVM Mindful Leven.)
Dit bedrag dekt de kosten van de locatie, koffie en thee en de vegetarische lunch. De docenten werken op basis van donaties (ofwel dana, het oorspronkelijk boeddhistische vrijgevigheidsprincipe).

Aanvang: 
vrijdag, 8 april, 2022
Starttijd: 
19:00
Eind: 
zondag, 10 april, 2022
Eindtijd: 
17:30
Gebouw: 
Centrum voor Mindfulness
Adres: 
Raadhuisstraat 15
Postcode: 
1016DB
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Wibo Koole
Organisatie: 
Centrum voor Mindfulness
E-mailadres: 

Tijdens dit meditatieweekend zoeken we de kalmte en verstilling op om ruimte te creëren voor het reflecteren op de richting die we willen inslaan. We laten ons daarbij inspireren door een van de ethische kernvragen uit het boeddhisme: wat is heilzaam en wat niet? In een afwisseling van meditaties, lezingen, reflecties en groepsuitwisselingen bieden we de mogelijkheid om met dit thema aan de slag te gaan. Op jouw eigen manier en ondersteund door het samen oefenen.

Deze retraite wordt begeleid door:
Ank Schravendeel
Ank Schravendeel (1963) beoefent vipassanameditatie sinds 1988. Belangrijke drijfveer voor haar spirituele ontwikkeling is de toepassing van de Dhamma naar het dagelijks leven. `Hoe kun je dat leven?` Dat wat je ervaart, wat je denkt of voelt, gebruiken om gewaar zijn te leren ontwikkelen. Het oefenen van een innerlijke houding van welwillendheid en ontvankelijkheid, niet alleen op het meditatiekussen maar juist door de dag heen.
Wibo Koole
Wibo Koole is mindfulnesstrainer en meditatiebegeleider. Hij heeft de dhamma leren kennen door beoefening in de vipassana- en zentradities en is opgeleid tot meditatiebegeleider bij Bodhi College, dat wordt geïnspireerd door het vroege boeddhisme en alle rijkdom aan inzichten die daarna zijn ontstaan. Als directeur van het Centrum voor Mindfulness is hij in het bijzonder geïnteresseerd in het verbinden van seculiere mindfulnessbeoefening, vipassanameditatie en de moderne samenleving.