SIM-retraite: Samen Ontwaken: Vrijheid in Dialoog

Insight Dialogue retraite

Mensen zijn sociale wezens die elkaar nodig hebben. Veel van ons geluk hebben we te danken aan anderen. Maar ook veel van ons lijden heeft relationele oorzaken. Hoe zou het zijn om meer innerlijke rust en vrijheid te ervaren tijdens het samenzijn? Vooral bij mensen bij wie dat moeilijk is? Gezamenlijk zullen we reflecteren op deze vragen en daarbij te rade gaan bij de lessen van de Boeddha.

Begeleider(s): 
Bart van Melik
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
De kosten voor deze ID-retraite zijn: €354 - voor een 2-persoonskamer en €414 voor een 2 persoonskamer.
Aanvang: 
vrijdag, 26 juni, 2020
Starttijd: 
De registratie is van 15-17 uur. Om 18 uur starten we met een gezamenlijke maaltijd. Het meditatieprogramma begint om 19.30 uur.
Eind: 
dinsdag, 30 juni, 2020
Eindtijd: 
De retraite eindigt na de lunch op 30 juni.
Gebouw: 
Bosoord
Adres: 
Hoofdweg 109
Postcode: 
7371 GE
Plaats: 
Loenen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Joyce Curnan
Organisatie: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

Insight Dialogue is een formele boeddhistische beoefening van meditatie in dialoog. Verankerd in inzichtsmeditatie, biedt Insight Dialogue ons de unieke mogelijkheid om samen te ontwaken. De Boeddha spoort ons aan om het heldere licht van vriendelijke aandacht te laten schijnen op al onze ervaringen; ook als we spreken, luisteren en samen zijn met andere mensen.

De retraite is open voor iedereen en ervaring met meditatie is niet nodig! Ons dagelijks schema zal bestaan uit individuele zit- en loopmeditatie, Insight Dialogue meditatie, Dhamma lezingen en groepsgesprekken met de leraar. Er zal veel ruimte zijn voor buiten zijn in de natuur. Stilte buiten de interactieve sessies is een integraal onderdeel van deze retraite.

ACCOMMODATIE. In Bosoord hebben de kamers een eigen badkamer. Eenpersoonskamers worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, waarbij prioriteit wordt gegeven aan deelnemers met een medische behoefte. Meld je vroeg aan als je een eenpersoonskamer wilt. Zodra de eenpersoonskamers zijn gevuld, krijgt u een gedeelde tweepersoonskamer.
Na registratie svp de retraitekosten overmaken naar IBAN NL72 TRIO 0338 4690 87 tav de Stichting Inzichts Meditatie in Ezinge, Nederland. Geef aan: 'ID retraite juni 2020'.
Financiële steun: Als je financiële hulp nodig hebt om de retraite te kunnen bijwonen, neem dan contact op met de voorzitter van SIM, Jochem Stienstra, e-mail: voorzitter@simsara.nl.

Deze retraite wordt begeleid door:
Bart van Melik

Bart van Melik (1976) biedt Vipassana en Insight Dialogue aan sinds 2009. Zelf heeft veel stijlen van Insight-meditatie beoefend. Zijn primaire leraren zijn Joseph Goldstein en Carol Wilson, en Gregory Kramer van wie Bart Insight Dialogue heeft leren kennen. Van zijn vrouw Chantal en zoon Lou blijft hij leren over onvoorwaardelijke liefde, geduld en spelen. Zijn thuisbasis is New York Insight, waar hij wekelijkse lessen geeft en dagcursussen en retraites aanbiedt. Verder brengt hij de oefening naar een breed scala van bevolkingsgroepen, van gedetineerde jongeren en veteranen met PTSS tot mensen uit het bedrijfsleven.
Hij heeft de Spirit Rock / IMS Teacher Training afgerond. Hij studeerde in cultuur -en godsdienstpsychologie aan de Universiteit van Nijmegen, Nederland. Bart is leraar Insight Dialogue. Ga naar https://www.bartvanmelik.com voor meer informatie over Bart.