Vipassana sites

Een overzicht van gerelateerde websites in binnen- en buitenland.

Vipassana.nu
Ank Schravendeel, Chris Grijns, Dingeman Boot, Frits Koster, Johan Tinge, Joost van den Heuvel Rijnders, Marij Geurts, Ria Kea, Bart van Melik, Mirjam Schild en Riët Aarsse vormen samen een collectief als retraite-begeleiders in Nederland.
De bindende factor is de beoefening van vipassana in de context van de drievoudige training van ethiek, meditatie en wijsheid zoals deze in het Theravada-boeddhisme wordt onderwezen.

Gaia House Engeland
Website van het vipassana meditatiecentrum Gaia House in Devon in Engeland. Leraren zijn o.a. Christina Feldman en Martine & Stephen Batchelor.

Insight Meditation Society
Website van het vipassana meditatiecentrum IMS in Barre in de Verenigde Staten. Leraren zijn o.a. Joseph Goldstein, Carol Wilson en Sharon Salzberg. Deze site bevat begeleide meditaties en dhammatalks, alsmede links naar andere websites met audio-materiaal.

Spirit Rock
Website van het vipassana meditatiecentrum Spirit Rock Meditation Center in Woodacre, Californië in de Verenigde Staten. Leraren zijn o.a. Jack Kornfield, Gil Fronsdal, Guy Armstrong en Sylvia Boorstein.

Meditatiecentrum Beatenberg
Meditatiecentrum in Zwitserland

Dharma Seed Tape Library
Via deze website krijg je toegang tot een grote hoeveelheid dhammatalks en begeleide meditaties, o.a. van zeer bekende leraren

Boeddhistische Unie Nederland (BUN)
Overkoepelende organisatie van boeddhistische stromingen in Nederland.

Uitgeverij Milinda
Uitgeverij Milinda streeft middels een duidelijk herkenbaar fonds ernaar het boeddhisme een plaats te geven in de veelheid filosofische en spirituele literatuur.

Links boeddhisme
Pagina met links m.b.t. het boeddhisme