Spirituele vriendschap

Inzichtmeditatie en Insight Dialogue retraite
In de lessen van de Boeddha staat dat wijze aandacht en wijze vrienden van doorslaggevend belang zijn op ons pad. Om te ontwaken zijn beide nodig. Wijze aandacht wordt ook wel onze innerlijke metgezel genoemd. Het helpt ons om met wijze ogen te kijken naar wat er in ons hart en in de wereld gebeurt. En van spirituele vriendschap zei de Boeddha: "het is het hele pad”. We zullen kijken wat de Boeddha bedoelde met spirituele vriendschap en hoe we zelf een vriend voor anderen kunnen zijn.
Begeleider(s): 
Ank Schravendeel en Riët Aarsse
Taal: 
NL
Kosten: 
470 Euro - volledige verzorging (3 vegetarische maaltijden per dag). Zolang coronamaatregelen noodzakelijk zijn, is er alleen individueel gebruik van elke kamer. (Tenzij je een samenwonend stel bent of in hetzelfde huis woont, de prijs per persoon is hiervoor hetzelfde.) Indien financiën een belemmering zijn om je in te schrijven, dan kun je gebruik maken van het ondersteuningsfonds van de SIM en contact opnemen met Jetty Heijnekamp, penningmeester@simsara.nl.
Aanvang: 
zondag, 4 oktober, 2020
Starttijd: 
14 uur
Eind: 
vrijdag, 9 oktober, 2020
Eindtijd: 
14 uur
Gebouw: 
Meeuwenveen
Plaats: 
Havelte

Meer informatie

Contact: 
Riët Aarsse
Deze retraite bestaat voornamelijk uit stilte meditatie, ook zijn er een aantal sessies met Insight Dialogue. Met de opmerkzaamheid of mindfulness die we ontwikkelen in de stilte kunnen we kwaliteiten als wijze aandacht en vriendelijkheid verder exploreren. In de gezamenlijke oefening van Insight Dialogue zullen we onderzoeken hoe wederkerigheid onze oefening kan verdiepen. Om aan te melden svp niet onderstaand webformulier invullen maar op de bovenstaande link 'Aanmelden door hier te klikken'
Deze retraite wordt begeleid door:
Riët Aarsse
Riët volgde lange vipassana retraites in Azië en het Westen en faciliteert Insight Dialogue (ID), meditatie-in-interactie. Ze studeerde westerse en boeddhistische psychologie, geeft les sinds 2012 en is initiatiefnemer van Amsterdam Inzichtmeditatie.
Ank Schravendeel
Ank (1963) beoefent Vipassana meditatie sinds 1988. Sinds 2007 begeleidt ze retraites. Sinds 2008 is Ank betrokken als huisleraar bij het Vipassana meditatiecentrum in Groningen en begeleidt zij activiteiten in Friesland. Ank is docent bij de DVC (dhammaverdiepingscursus).
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”