Stilte, reflectie, openen - Stadsretraite Amsterdam

Stilte, reflectie, openen - Stadsretraite tussen Kerst en Oud Nieuw

Cultiveren van innerlijke stilte, reflectie op het afgelopen jaar en ruimte maken voor wat er komen gaat. Deze stadsretraite laat ons 3 dagen van 9.30-16.30 uur in de stilte van relatieve afzondering in de stad mediteren. De dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn mooi voor reflectie, mentale opruiming en te openen voor nieuwe intenties.

Begeleider(s): 
Ria Kea
Kosten: 

65 euro (50 euro voor weldoeners) exclusief donatie/dana aan de begeleiders

Aanvang: 
maandag, 27 december, 2021
Starttijd: 
9.30 uur
Eind: 
woensdag, 29 december, 2021
Eindtijd: 
16.30 uur
Gebouw: 
Tai Chi centrum
Adres: 
Kerkstraat 441
Plaats: 
Amsterdam

Meer informatie

Contact: 
Saskia Povel
Organisatie: 
Amsterdam Inzichtmeditatie

In een stadsretraite oefenen we gezamenlijk overdag. Wat je tussendoor ook doet de volgende dag pakken we de draad van de formele oefening weer op. Op die manier ontstaat een meditatie-oefening die we meenemen naar de thuissituatie en van de thuissituatie weer naar het meditatiecentrum. Leven op en van het kussen. We vragen je zorgvuldig om te gaan met eventuele extra activiteiten zodat er mentale ruimte is om zoveel mogelijk mindfull te zijn tijdens de dagelijkse activiteiten. Zo krijg je de mogelijkheid om zowel de formele meditatie te beoefenen als de houding van opmerkzaamheid en vriendelijkheid te integreren in je dagelijks leven. Voor iedereen met (enige) ervaring met inzichtmeditatie (vipassana) of mindfulness.

Deze retraite wordt begeleid door:
Ria Kea
Ria beoefent vipassana- en metta meditatie sinds 1998 bij oosterse en westerse leraren. Vanaf 2008 volgt zij jaarlijks 6/8 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong (IMS Amerika). Van Charles en Patricia Genould leerde zij vipassana en mettameditatie te combineren. Zij volgde Insight Dialogue bij Gregory Kramer en Mindful communication bij Susan Gillis Chapman. Sinds vele jaren begeleidt zij vipassana/mettameditatieretraites en is verbonden aan het collectief retraitebegeleiders.( www.vipassana.nu) Zij geeft vipassana meditatie in Amsterdam (www.amsterdaminzichtmeditati/www.riakea.nl)