Terug naar het hart

Retraite (5 etmalen)

Terugtrekken uit ons dagelijks leven is een manier om de reis te maken van het hoofd naar het hart. In de stilte verlaten we het hoofdkantoor en kunnen we luisteren naar het hart. Met een milde en open aandacht komen we in contact met het innerlijk leven. De stilte en eenvoud zorgen ervoor dat we met een kalme geest erkennend gewaarzijn kunnen zijn van de stroom van het leven.

Deze retraite is ook geschikt voor mindfulnesstrainers voor hun registratie.

Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: Kosten: 495 euro
Begeleiding is op basis van een donatie (dana). Voor aanvang wordt er nog een mail gestuurd met informatie over dana.

Aanvang: 
zaterdag, 21 oktober, 2023
Starttijd: 
16.00
Eind: 
donderdag, 26 oktober, 2023
Eindtijd: 
16.00
Gebouw: 
Franciscushuis
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den Heuvel Rijnders
Telefoon: 
06 1131 8224

Tijdens deze retraite oefenen we in stilte ( begeleide) zit- en loopmeditatie. Verder bestaat het programma uit lichte bewegingsoefeningen, mogelijkheid tot wandelen en lezingen met reflecties over de meditatie en het dagelijks leven.
In 2021 verscheen ‘Terug naar het hart’ (Asoka), het boek van Eveline Brandt en Joost van den Heuvel Rijnders over compassie in het dagelijks leven.

Je kan je opgeven voor met onderstaande link je digitaal in te schrijven:

https://forms.gle/qBNC1ahxdh6y1vvq9

Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Sinds 1995 is Joost begonnen met het beoefenen van vipassana (inzicht) meditatie. Hij deed vele retraites in Nederland en na zijn studie verbleef hij meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Sinds 2005 begeleidt hij retraites en studiebijeenkomsten. Hij is mede-oprichter van de Stichting Inzichtmeditatie Twente (SIT) en begeleidt hier wekelijkse meditatieavonden. Tevens is hij mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Hij is verbonden aan de Dhammaverdiepingscursus en verschillende mindfulness opleidingsinstituten in Nederland en België. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt. Boeddhisme in het dagelijks leven’ en ‘Terug naar het hart. Compassie in het dagelijks leven’. Joost is aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl