Verkenning van de vier grondslagen van mindfulness

DEZE RETRAITE GAAT NIET DOOR IVM HET CORONA VIRUS - WELLICHT ONLINE (zie update in beschrijving)

****UPDATE: Deze retraite kan vanwege coronamaatregelen geen doorgang vinden in oorspronkelijke vorm, maar er wordt hard gewerkt om de sangha een (online) alternatief te bieden. Meer informatie volgt. ****

Begeleider(s): 
Jake Dartington en John Peacock
Taal: 
Engels
Kosten: 
Tweepersoonskamer: €520. Eénpersoonskamers slechts beschikbaar voor medische urgentie, zie website.
Aanvang: 
zondag, 19 april, 2020
Starttijd: 
16:00 uur.
Eind: 
vrijdag, 24 april, 2020
Gebouw: 
Huize Elizabeth
Adres: 
Gravenallee 11
Postcode: 
7591 PE
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Signe Glahn
Organisatie: 
Bodhi College

SIM is verheugd deze speciale retraite aan te kondigen die wordt georganiseerd in samenwerking met Bodhi College (Verenigd Koninkrijk). In deze vipassana retraite zullen de vier grondslagen van mindfulness worden verkend, zoals die door de Boeddha worden onderwezen in het Satipatthana-sutta.

De vier grondslagen van mindfulness is een diepgaande les die ons aanmoedigt om het pad van vrijheid en mededogen in ons dagelijks leven te brengen. In deze Engelstalige stilte-retraite wordt dagelijks een vast programma gevolgd van formele meditatiebeoefening (zowel vipassana als metta), dharma talks, en instructies. Ook zijn er interviews met de leraren.
Ga voor meer informatie en registratie naar de webpagina op bodhi-college.org, zoals hierboven vermeld.

Deze cursus wordt begeleid door:
John Peacock

John Peacock is both an academic and a Buddhist practitioner of nearly fifty years. Trained initially in the Tibetan Gelugpa tradition in India, he subsequently spent time in Sri Lanka studying Theravada. After doing a doctorate in philosophy, he taught Buddhist and Western philosophy and then Buddhist Studies at the University of Bristol. He went on to be Associate Director of the Oxford Mindfulness Centre, co-direct the Master of Studies programme in MBCT (Mindfulness-based Cognitive Therapy) at Oxford University, and teach Buddhist psychology on the same course. John is now retired from academia and continues to teach meditation, as he has done for more than thirty-five years.

Jake Dartington

Jake Dartington has practised Buddhist meditation since 1995. After training as a Dharma teacher with Christina Feldman, he started teaching in 2007. He has a background in Philosophy and Buddhist Studies and has trained as a teacher of MBSR/MBCT. Jake lives in Nottingham where he teaches mindfulness and Insight Meditation.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”