Vertrouw ontspanning

Retraite (5 etmalen)

Tijdens deze 5-daagse retraite beoefenen we vipassana (inzicht) meditatie. We verkennen de kwaliteit van ontspanning ter ondersteuning van mindfulness, wijsheid en compassie. Naast een gezonde toewijding blijkt ook ontspanning vruchtbaar te zijn op het meditatiepad. Zo kunnen we leren rusten in het moment en vanuit niet-doen aanwezig zijn en openen voor de ervaring. Als human doings raken we op deze manier vertrouwd met ontspanning en eenvoudig zijn met wat er is.

Begeleider(s): 
Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 540 euro.
Begeleiding is op basis van een donatie (dana). Voor aanvang wordt er nog een mail gestuurd met informatie over dana.

Aanvang: 
zaterdag, 10 februari, 2024
Starttijd: 
16:00
Eind: 
donderdag, 15 februari, 2024
Eindtijd: 
10:00
Gebouw: 
Franciscushuis
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie

Contact: 
Joost van den Heuvel Rijnders
Telefoon: 
06 1131 8224

De retraite wordt gehouden in het Franciscushuis te Denekamp, een mooi klooster gelegen in Overijssel en zeer geschikt voor retraites.

Er wordt gezamenlijk gemediteerd volgens een schema met periodes van loop- en zitmeditatie en kortere periodes van vrije meditatie. De retraite vindt plaats in stilte, de begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie, bewegen met aandacht en individuele uitwisselingsgesprekken. Dagelijks is er een lezing met reflecties over de meditaties en het dagelijks leven.

Deze retraite is ook geschikt voor mindfulnesstrainer voor (her) certificering.

Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je bevestiging via de mail.
Je schrijft in via dit aanmeldingsformulier:
https://forms.gle/k7X9dyTLPGhNBDSn9

Deze retraite wordt begeleid door:
Joost van den Heuvel Rijnders
Joost beoefent sinds 1995 vipassana (inzicht) meditatie. Hij verbleef meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en co-auteur van ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het integreren van meditatie en het boeddhisme in het dagelijks leven. Joost is mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl