Vipassana 10-daagse

Vertrouwd raken met de innerlijke natuur

Mediteren is met aandacht kijken naar de stroom van fysieke en mentale ervaringen. Zo ontstaat inzicht in de natuur van het mens-zijn. Dit zorgt ervoor dat we vertrouwd raken met de aard van de ervaring, kunnen meebewegen met de manier waarop het leven zich ontvouwt en innerlijke vrede en vreugde ervaren met wat is.

Begeleider(s): 
Mirjam Schild en Joost van den Heuvel Rijnders
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

Kosten voor verblijf op een eenpersoonskamer met eigen sanitair: 775 euro.
Begeleiding is op basis van een donatie (dana). Voor aanvang wordt er nog een mail gestuurd met informatie over dana.

Aanvang: 
woensdag, 3 juli, 2024
Starttijd: 
16:00 uur
Eind: 
zaterdag, 13 juli, 2024
Eindtijd: 
13:30 uur
Plaats: 
Winterberg (Duitsland)

Meer informatie

Contact: 
Joost van den Heuvel Rijnders
E-mailadres: 

We strijken tien dagen neer in Savita, een prachtige meditatieplek in het groene en heuvelachtige Winterberg. Het is twee uur rijden vanaf Nijmegen en Enschede.
In deze omgeving is de verstilling direct voelbaar, vanaf het moment van aankomen.

Tijdens de retraite oefenen we "receptief gewaarzijn" (mindfulness); met een milde en open blik ontvankelijk kijken naar wat zich voordoet. We volgen een schema met (begeleide) zit - en loopmeditaties. Verder bestaat het programma uit dhamma-instructies, dhammavoordrachten, persoonlijke gesprekken en eenvoudige bewegingsoefeningen met aandacht. Er is de mogelijkheid in de natuur te mediteren, en om er na de maaltijden te wandelen. De natuur nodigt uit nog verder te ontspannen en te verstillen. Bovendien kan zo het besef groeien deel uit te maken van een groter geheel.

Je schrijft je in via dit aanmeldingsformulier: https://forms.gle/33QpWy9W1JUGBGqz7
Daarna ontvang je bevestiging via de mail.

Deze retraite wordt begeleid door:
Mirjam Schild
Mirjam Schild beoefent sinds begin jaren 2000 vipassana-meditatie. Ze heeft in binnen- en buitenland onder verschillende leraren geoefend en retraites bijgewoond. Als psychotherapeut, mindfulness- en compassietrainer en meditatiebegeleider staat bij haar het verlichten van het lijden altijd voorop. Haar stijl van begeleiden kenmerkt zich door zachtheid, humor, grote mate van nieuwsgierigheid en zorg voor de aanwezige yogi's. Samen met Joost van den Heuvel Rijnders begeleidt ze regelmatig weekend-retraites. www.vipassana-meditatie.nu.
Joost van den Heuvel Rijnders
Joost beoefent sinds 1995 vipassana (inzicht) meditatie. Hij verbleef meer dan drie jaar in meditatiekloosters in Birma en Nepal. Hij is auteur van ‘Terug naar de markt’ en co-auteur van ‘Terug naar het hart’. Beide boeken gaan over het integreren van meditatie en het boeddhisme in het dagelijks leven. Joost is mede-oprichter van het online meditatieplatform 30NOW. Meer info over Joost: www.joost-meditatie.nl. Mirjam en Joost zijn aangesloten bij vipassana.nu, een collectief van retraitebegeleiders.