Vipassana 10-daagse retraite

Samen op weg, samen ontwaken

Tijdens deze retraite mediteer je in het prachtige Pauenhof samen met mensen die bekend zijn met de stilte, met meditatie en die de boeddhistische oefeningen zien als een leidraad in het dagelijkse leven. Zij is ook geschikt voor mensen die in opleiding zijn voor mindfulnesstrainer.
Pauenhof is een oude boerderij met eenvoudige kamers. Er is een prachtige grote meditatieruimte en tuin met Boeddhabeelden, uitkijkend op de weilanden er omheen.

Begeleider(s): 
Ank Schravendeel, Ria Kea en Chris Grijns
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

De retraite wordt begeleid op dana-basis. Pauenhof rekent €20 extra bij dieetvoorschriften.
Eénpersoonskamer: €805 (€825 incl. dieet), cabin op terrein: €685 (€705 incl. dieet), kamperen met eigen tent/camper: €635 (€655 incl. dieet). Op het inschrijfformulier hieronder kan je bij vragen/opmerkingen aangeven naar welke accommodatie je voorkeur uitgaat. De organisator laat je dan weten of dat nog mogelijk is. Inschrijving vindt plaats in volgorde van binnenkomst van betalingen.

Als je graag mee wilt doen maar de deelnamekosten vormen een belemmering, dan kun je contact opnemen met Nelleke Heinkens, penningmeester SIM, penningmeester@simsara.nl.
Je wordt erop attent gemaakt dat bij inschrijving voor een SIM-retraite de "Algemene voorwaarden" van kracht zijn zoals die op de website van de SIM (www.simsara.nl) en vanaf het septembernummer 2009 in de SIMsara zijn vermeld. Aangeraden wordt deze te lezen.

Aanvang: 
zondag, 1 augustus, 2021
Starttijd: 
15:00 uur. Je bent welkom vanaf 13 uur.
Eind: 
woensdag, 11 augustus, 2021
Eindtijd: 
14:00 uur
Gebouw: 
Pauenhof
Adres: 
Pauendyck 1
Postcode: 
47665
Plaats: 
Sonsbeck-Hamb, Duitsland

Meer informatie

Contact: 
Saskia Povel

Er wordt gezamenlijk gemediteerd volgens een schema met periodes van loop- en zitmeditatie, en na de maaltijden kortere periodes van vrije meditatie. De retraite vindt plaats in stilte. De begeleiding zal bestaan uit regelmatige inleidingen met betrekking tot loop- en zitmeditatie, uitwisselingsgesprekken (individueel of in groepjes), dhamma-lezingen en metta-meditatie.

Let op: vanwege corona-maatregelen worden alle kamers als éénpersoonskamers gebruikt en maken maximaal 3 personen gebruik van eenzelfde wc/douche

Deze retraite wordt begeleid door:
Ank Schravendeel
Ank Schravendeel (1963) beoefent vipassanameditatie sinds 1988. Ank leerde vipassana van Johan Tinge, de Thaise meditatieleraar Mettavihari en Frits Koster. Vanaf 2004 verdiepte zij zich in mettameditatie bij Visu Teoh en Christina Feldman. Sinds 2010 zijn Patricia en Charles Genoud haar leraren, die vipassana- en mettameditatie combineren. Ank begeleidt retraites sinds 2007. Zij liep daarvoor stage bij Frits Koster. Ze geeft regelmatig retraites samen met andere leraren.
Ria Kea
Beoefent vipassana- en mettameditatie sinds 1998 bij oosterse en westerse leraren, o.a. Frits Koster en Jotika Hermsen. Vanaf 2008 volgde zij 6-8 weken retraites bij Joseph Goldstein, Carol Wilson, Sally en Guy Armstrong, Sky Dawson (IMS en Forest Refuge in Amerika). Sinds 2015 bij Patricia en Charles Genoud, die vipassana- en mettameditatie combineren. Zij begeleidt wekelijkse meditatie in Amsterdam - de Pijp (www.riakea.nl) en tevens bij Amsterdam Inzichtmeditatie.
Chris Grijns
Chris Grijns maakte eind jaren negentig kennis met vipassanameditatie in het Gaia House in Devon, bij Christina Feldman en Christopher Titmus. Daarna ging ze verder met Jotika Hermsen, Mettavihari, Frits Koster en kreeg les van westerse leraren zoals Jack Kornfield, Carol Wilson, Patricia en Charles Genoud en oosterse leraren in Thailand en Birma. Chris beoefent ook mettameditatie, maakt deel uit van Amsterdam Inzicht Meditatie en begeleidt sinds 2016 retraites. Ook biedt ze mindfulness- en zelfcompassietrainingen aan.
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”