Vipassana en yin yoga weekend

Vipassana en yin yoga weekend 24-26 Januari 2020

Tijdens dit weekend in het mooie klooster van Denekamp zoeken we de stilte op. We wisselen daarbij meditatie volgens de vipassana-methode (mindfulness) af met yin-yoga sessies.

Leraren: 
Mirjam Schild (vipassana-meditatie en begeleiding) en Nelleke Nijhuis (yoga)
Taal: 
Nederlands
Kosten: 
Eenpersoonskamers, douche en toilet op de gang. Vegetarische maaltijden. Kosten: 195,- voor verblijf, organisatie en maaltijden. Begeleiding is op dana-basis ( vrije gift).
Aanvang: 
vrijdag, 24 januari, 2020
Starttijd: 
Vrijdagavond 20.00 uur. Aankomst vanaf 19.00 uur.
Eind: 
zondag, 26 januari, 2020
Eindtijd: 
16.00 uur
Gebouw: 
Klooster Denekamp
Adres: 
Gravenallee 30
Postcode: 
7591 PE
Plaats: 
Denekamp

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Mirjam Schild
Telefoon: 
06 225 470 25

In ons dagelijkse leven zijn er niet zoveel momenten waarop we de kans krijgen om stil te kunnen staan en onze aandacht te verplaatsen naar onze innerlijke wereld van ervaringen. Als we stiller worden, komen we meer en meer in contact met onze gevoelens en de ervaringen van ons lichaam. De uitnodiging van dit weekend is om hierbij aanwezig te blijven met een milde, compassievolle houding. Niet om iets te hoeven bereiken, maar om te
kunnen zijn met dat wat is.

Deze cursus wordt geleid door:
Mirjam Schild

Mirjam Schild beoefent sinds begin jaren 2000 vipassana-meditatie. Ze heeft in binnen- en buitenland onder verschillende leraren geoefend en retraites bijgewoond. Samen met Joost van den Heuvel Rijnders begeleidt ze sinds enkele jaren regelmatig weekend-retraites. Ze is lid van het vipassana.nu collectief, een groep van
retraite/meditatiebegeleiders. zie: www.vipassana-meditatie.nu.

Als psychotherapeut, mindfulness, compassietrainer en meditatiebegeleider staat bij haar het verlichten van het lijden altijd voorop. Haar stijl van begeleiden kenmerkt zich door zachtheid, humor, grote mate van nieuwsgierigheid en zorg voor de aanwezige yogi's.

Nelleke Nijhuis

Opgeroeid met een yogadocent als moeder had Nelleke van jongs af aan al interesse in meditatie en yoga. Op haar 24e deed ze een cursus mindfulness bij Mirjam Schild. Kort daarna volgde ze een opleiding tot trainer mindfulness.

Ze past nu inzichten uit (onder andere) mindfulness toe tijdens haar yin-yoga lessen, die ze meerdere malen per week aanbiedt. Yin-yoga is een speciale vorm van yoga die zich kenmerkt door de rust. Het is een vorm van
yoga waarbij je meerdere minuten in één houding blijft. Het wordt daarom ook wel de meditatieve vorm van yoga genoemd. Yin-yoga stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.