Vipassana meditatie retraite

Stilteretraite

This retreat will draw on the classical teachings of the Buddha found in the Satipattahana Sutta that describes the four ways of establishing mindfulness and the liberating insight to be found within those foundations. In this teaching the Buddha describes a pathway available to all that leads directly to the end of distress and the liberation of the heart. We will include a daily session of metta, cultivation of boundless friendliness. The retreat is held in silence with daily dhamma talks and instructions as well as group meetings.

This retreat is fully booked!
Leraren: 
Christina Feldman en Chris Cullen
Taal: 
Engels
Kosten: 
€ 597,00 pp op basis van een eenpersoonskamer. In de Zwanenhof zijn de meeste kamers eenpersoonskamers. € 537,00 voor een tweepersoonskamer. Het aantal tweepersoonskamers is beperkt. Helaas kan er niet gekampeerd worden.
Aanvang: 
vrijdag, 26 april, 2019
Starttijd: 
Welkom vanaf 14.00 uur
Eind: 
donderdag, 2 mei, 2019
Eindtijd: 
Vertrek uiterlijk 14.00 uur
Gebouw: 
De Zwanenhof
Adres: 
Retraitehuisweg 6
Postcode: 
7625 SL
Plaats: 
Zenderen

Meer informatie en aanmelden

Contact: 
Anne Marie Penning
Telefoon: 
0613771944
Organisatie: 
SIM
Deze cursus wordt geleid door:
Christina Feldman

Christina Feldman houdt zich sinds 1970 intensief bezig met de Tibetaanse, Mahayana en Theravada boeddhistische traditie en onderwijst meditatie wereldwijd sinds 1976. Ze is mede-oprichter en toonaangevend leraar van Gaia House, een meditatiecentrum in Devon (Engeland). Tevens is ze als meditatieleraar verbonden aan Insight Meditation Society in Barre (Massachusetts) en aan Spirit Rock in Californië.

Chris Cullen

Chris Cullen werkt als mindfulness trainer en psychotherapeut. Hij heeft de training tot trainer in inzichtsmeditatie bij Christina Feldman gevolgd en de training tot Community Dharma Leader bij Spirit Rock meditatiecentrum in de Verenigde Staten. Chris heeft een master diploma in Mindfulness-Based Cognitive Therapy MBCT en maakt deel uit van het onderwijsteam van Oxford University Mindfulness Centre.

Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”