Vipassana meditatie retraite

De natuur als mijn meditatieleraar

We gaan na in hoeverre we de natuur als spiegel en meditatieleraar kunnen ervaren en daarmee een verdiepend effect op ons meditatieproces kan hebben. De retraite bestaat verder uit loop- en zitmeditatie, meditatie-instructies, mindfulness yoga, mantra's zingen, dhammalezingen en interviews (persoonlijke gesprekken).

Je wordt aangeraden in te schrijven via www.pannananda.nl Je kunt dan de uitnodiging met alle informatie en het aanmeldingsformulier direct dawnloaden.

This retreat is fully booked!
Begeleider(s): 
Dingeman Boot
Taal: 
Nederlands
Kosten: 

€ 710 voor een 2-persoons kamer
€ 855 voor een 1-persoons kamer

Aanvang: 
zondag, 8 augustus, 2021
Starttijd: 
20.00 uur
Eind: 
zondag, 15 augustus, 2021
Eindtijd: 
na de lunch
Gebouw: 
Volkshogeschool
Adres: 
Dorpsstraat 17
Postcode: 
8896 KC
Plaats: 
Hoorn Terschelling

Meer informatie

Contact: 
Ria van Puffelen
Telefoon: 
038-4538952 of 06-33809158
Organisatie: 
centrum voor yoga-meditatie 'Pannananda'
Deze retraite wordt begeleid door:
Dingeman Boot
Oorspronkelijk opgeleid tot yogadocent en werkzaam als yogaleraar beoefent Dingeman Boot vipassana meditatie sedert 1983 en heeft hij in deze periode langere tijd gemediteerd olv Westerse en Oosterse leraren. In Birma was hij gedurende 14 maanden boeddhistisch monnik. In zijn centrum 'Pannananda' begeleidde hij gedurende 20 jaar groepen en gaf jij cursussen yoga-meditatie. Sedert 1997 begeleidt hij retraites. Zie verder www.pannananda.nl en www.vipassana.nu
AANMELDEN / CONTACT
Gebruik dit formulier om u aan te melden voor bovenstaande retraite. Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom.

In geval van aanmelding bij een SIM retraite alstublieft ook de volgende informatie:

Uw meditatie-ervaring in het kort: methode(s), waar, bij wie, sinds hoe lang en bijvoorbeeld regelmaat.
Zo ja, omschrijf kort de reden van behandeling/ aard van uw klachten:

N.B. Indien u bovenstaande vraag met ja hebt beantwoord, kan het raadzaam zijn om contact op te nemen met de organisatie voordat u zich aanmeldt. Dit omdat (psychische) klachten de meditatiepraktijk kunnen beïnvloeden en vice versa. Het kan ook zijn dat hierover contact met u wordt opgenomen.

“Ik geef me op voor de bovengenoemde retraiteperiode en neem me voor me zo veel mogelijk aan de retraiteregels te houden. Ik weet dat als ik bepaalde oefeningen - om welke reden dan ook - niet kan of niet wil doen, dat ik op geen enkele wijze verplicht ben deze oefeningen te doen. Ik weet ook dat ik de begeleider niet verantwoordelijk kan stellen voor letsel als gevolg van deze oefeningen.”